Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,814 $

Hatalmas robbanások Kijev közelében, olajvezetéket robbantottak az oroszok, rakétákkal támadtak

Két nagy robbanás világította meg az éjszakai égboltot Ukrajnában, nem messze Kijevtől, ahol folyamatosak a harcok, és egyre több a civil áldozat.

...svg content...Fotó: A polgári védelmi erők egyik tagjai Kijevben 2022. február 26-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségei, így a főváros ellen is hadműveletet folytatnak, és támadást indítottak a Moszkva-barát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A felek halálos áldozatokról és sebesültekről is beszámoltak. A nemzetközi közösség sorra jelent be büntetőintézkedéseket Moszkva ellen. MTI/EPA/Mikhail Palinchak
Európa
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A CNN beszámolója szerint vasárnap hajnalban történt az egyik detonáció, mindössze 20 kilométerre a városközponttól, ahol kijárási tilalom lépett érvénybe. A második robbanás Kijev nyugati részét rázta meg, helyi idő szerint nem sokkal éjjel 1 óra előtt. Ez a repülőtér irányából érkezett, ami az egyik legfontosabb területté vált az orosz-ukrán konfliktusban.

A jelentések szerint olajtartályok gyulladtak ki a vaszilkivi légi támaszponton, mely mintegy 30 kilométerre található Kijevtől. Videók is készültek a tűzről, ami amiatt is aggasztó, mivel Vaszilkivben több üzemanyagtartály is található. A térségben péntek éjjel óta heves harcok zajlottak, miközben az oroszok az ígérteknek megfelelően minden irányból támadnak. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Az ukránok szerint az orosz erők egy gázvezetéket is felrobbantottak Harkivban, az ország második legnagyobb városában. A Különleges Kommunikációs és Információvédelmi Állami Szolgálat azt mondta, a robbanás környezeti katasztrófát okozhat.

A város lakóit arra kérték, hogy nedves ruhával vagy gézzel fedjék be az ablakaikat, illetve igyanak sok folyadékot. Egyelőre az oroszoknak nem sikerült bevenniük a 1,5 milliós várost, mely nem messze az orosz határhoz található. Vaszilkiv városát közben rakétatámadás érte, ahol egy olajterminál kapott lángra, és ahogyan az ukránok fogalmaztak, az ellenség mindent el akar pusztítani a környéken – írja a Sky News.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.