Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,611 $

Oroszország már a Facebookon keresztül sem kereshet pénzt

A Facebook is reagált az orosz-ukrán háborúra, amivel elzárja a pénzcsapatokat a hirdetési zónákon belül Oroszország részére.

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egyre többen csatlakoznak a különböző szankciócsomagokhoz, amiket Oroszországgal szemben hoztak Ukrajna megtámadása miatt. Ezrek halhattak meg az elmúlt napokban, és jelenleg is több városban zajlanak a véres harcok, többek között Kijevben is.

Az ukrán elnök kizárólag pénzügyi segítséget, és fegyvereket kaphat, a NATO egy katonáját sem küldi harcba Oroszországgal szemben. Ukrajna tehát egyedül maradt az orosz erőkkel szemben, akik messze többen vannak, és sokkal fejlettebb technikával harcolnak. Soron kívül Karácsony Gergely Karsai Dániel haláláról: „Köszönöm, amit értünk tettél”

Számos szankció született Oroszországgal szemben a kialakult helyzet miatt, amiről Szijjártó Péter magyar külügyminiszter is tett említést. Újabban a Facebook is reagált, és közölték, megtiltják az orosz állami médiának, hogy bármilyen hirdetést is futtasson a platformon, valamint abból bevétele származzon.

A hivatalos közleményben elmondta, mostantól megtiltják az orosz állami médiának, hogy a világ bármely pontján hirdetéseteket futtasson vagy pénzt keressen a Facebookon keresztül.

Emellett az orosz állami médiumokat továbbra is meg fogják jelölni a címkék segítségével. A Facebook már elindította a folyamatot, és a hétvégén is dolgozni fognak rajta, illetve hozzáétették, figyelemmel kísérik az ukrajnai helyzetet, és a továbbiakban is azonnal tájékoztatást adnak a lépéseikről, amikkel a platformjukon lévő emberek védelmét szolgálják.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsonyék tudomást sem vesznek a budapestiekről

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz fővárosi politikusa szerint rájuk számíthatnak a budapestiek, addig Karácsony Gergelyék tudomást sem akarnak venni a fővárosban élőkről.