Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,295 $

Meghiúsult az orosz erők támadása egy katonai bázis ellen Kijevben

Az orosz erők olyan komoly ellenállásba ütköztek Kijevben, hogy az egyik célzott katonai támaszpontot továbbra sem tudják bevenni.

...svg content...Fotó: Sebesült ukrán katona ül a földön Kijevben 2022. február 25-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségei, így a főváros ellen is hadműveletet folytatnak, és támadást indítottak a Moszkva-barát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A felek halálos áldozatokról és sebesültekről is beszámoltak. A nemzetközi közösség sorra jelent be büntetőintézkedéseket Moszkva ellen. MTI/AP/Emilio Morenatti
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Jelenleg Kijev utcáin zajlik a legnagyobb csata az orosz-ukrán háborúban, miközben már ezrek veszthették életüket az elmúlt napokban indított támadásokban. Mindkét oldalon nagyok lehetnek a veszteségek, emiatt is lenne fontos, hogy a felek a lehető leghamarabb tűzszünetet kössenek, és nem kizárt, hogy Budapest lehet a béketárgyalások helyszíne.

Az USA állítólag készen áll arra, hogy evakuálja az ukrán elnököt, aki fő célponttá vált Kijevben, és a családja is veszélyben van. Közben a Sky News arról jelentett, hogy meghiúsult az oroszok támadása az egyik katonai bázissal szemben, amit az ukrán fegyveres erők jelentettek be szombat hajnalban. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az oroszok ugyan megtámadták a katonai támaszpontot Kijevben, az ukránok képesek voltak visszaverni a támadást. A közleményben elhangzottak szerint orosz háború bűnösök támadták meg az egyik katonai egységüket Kijevben a Győzelem sugárúton, de mindezt visszaverték.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

További részleteket nem adtak ki, így arról sincs információ, hogy vannak-e újabb áldozatok. Az Interfax ukrán hírügynökség pedig arról írt, hogy az oroszok katonák megpróbálták elfoglalni Kijev egyik villamosenergia-központját.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Ezek a legnépszerűbb hazai úti célok a pünkösdi hosszú hétvégén

A nyári szünet előtt még egy hosszú hétvége kedvez az utazókedvűeknek: a pünkösdi hosszú hétvége közel annyira népszerű, mint a húsvét volt.

Szentkirályi Alexandra Gyurcsány odaszólása miatt lépett be a Fideszbe

Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök odaszólása miatt lépett be a pártba Szentkirályi Alexandra, aki azóta kormányszóvivő is volt.