Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,17 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
458,11 Ft
Bitcoin
63,467 $

Az Anonymous magára vállalta az orosz állami hírportál elleni kibertámadást

Az Anonymus elnevezésű hackercsoport vállalta a felelősséget azon kibertámadásokért, melyek több, az orosz kormányhoz köthető oldalt tettek elérhetetlenné szerdán.

Fotó: Twenty20
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Anonymus hackercsoport néhány tagja vállalta a felelősséget az orosz államhoz szorosan köthető weboldalak elleni támadás kapcsán, és egyértelműsítették, az akció nyilvánvalóan azért történt, mert Putyin lerohanta Ukrajnát.

Az orosz RT állami hírportál is megerősítette a rosszindulatú, DDoS támadásokat, habár azt állították, hogy „sikeresen visszaverték a kibertámadást”, mely az oldalt érte. Az Anonymus eközben egy tweetben fejtette ki a támadás okát, és közölték, az RT Putyin „propagandaállomása”, és azt is hozzátették, hogy így kívántak bosszút állni a „brutális ukrajnai invázióért”. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

Korábban az Anonymus fő felhasználói fiókjához kapcsolódó fiókon is közzétettek egy rövid tweetet, melyben közölték, „a kollektíva jelenleg az Orosz Föderáció elleni műveletekben tevékenykedik”, s hozzátették, céljuk „kizárólag a béke megteremtése a világon”.

Szerdán több jelentés is érkezett arról, hogy az orosz államhoz köthető erők számos hackertámadást indítottak az ukrán kormányzati weboldalak, valamint banki szervezetek ellen, nem sokkal később pedig érkezett az ellentámadás, melynek során az orosz hadsereg és a Kreml oldalai is elérhetetlenné váltak egy időre.