Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,438 $

Hiába a nyugdíjemelés, az infláció ronthat az idősek helyzetén

Várhatóan nem fogja fedezni a januári nyugdíjemelés a 2022-es infláció drágító hatását.

...svg content...Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A nyugdíjasok ötszázalékos nyugdíjemelést kaptak januárban, ami emelt összeg volt a költségvetési törvényben eredetileg szereplő három százalékhoz képest. Ugyanakkor a január inflációs szám láthatóan fölülírta ezt a prognózist is – olvasható a Népszava beszámolójában.

Januárban a decemberi 7,4 százalékról 7,9 százalékra emelkedett a 12 havi infláció. Elemzők szerint a drágulás tempója az idő előrehaladtával ugyan csökken, de az éves átlagos pénzromlás így is legalább hatszázalékos lesz. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Az analitikus többsége erre a szintre, vagy még feljebb emelte inflációs várakozásait, márpedig a magyar nyugdíjakat évente legalább az infláció mértékével emelni kell.

Mindezekből az következik, hogy előreláthatólag novemberben további, legalább egy százalékos, januárig visszamenőleges nyugdíjemelésre lesz szükség.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.