Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,72 Ft
Euró
384,85 Ft
Font
451,15 Ft
Bitcoin
67,529 $

Az USA nem tud arról, hogy orosz felségvizekre tévedt volna

Nem sokkal az orosz jelentések után az amerikai reakció is befutott, miután Oroszország szerint az USA egyik tengeralattjárója orosz felségvizekre tévedt.

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Korábban már beszámolhattunk azokról az orosz jelentésekről, miszerint egy amerikai tengeralattjárója illetéktelenül lépett be Oroszország felségvizeire. Nem sokkal később a Pentagon azt állította, hogy hamisak az orosz állítások, nem jártak arrafelé.

Az amerikai haditengerészet kapitánya, Kyle Raines elmondta, nem igazak azok az állítások, miszerint orosz felségvizeken hajtottak végre volna műveleteket. A TASS kérdésére a kapitány hozzátette, ettől független nem fogja elárulni tengeralattjárójuk pontos helyzetét, aminek nyilvánvaló biztonsági okai vannak.

Az USA tisztázta, legyen szó vízi vagy légi-gyakorlatról, mindig biztonságos körülmények között hajtják végre műveleteiket. Az amerikai kapitány tisztázta, nemzetközi vizeken hajóznak, nem máshol.

Az orosz védelmi minisztérium szerint márpedig az amerikai tengerészet Virginia-osztályú tengeralattjárója február 12-én, moszkvai idő szerint délelőtt 10 óra 40 perckor megjelent a Csendes-óceáni flotta gyakorlatainak területén az Urup-sziget közelében.

A minisztérium közleménye arra is rámutatott, hogy a tengeralattjáró figyelmen kívül hagyta azon felszólítást, hogy hagyják el az orosz felségvizeket, és csak a „megfelelő eszköz bevetése” után távoztak.

Szijjártó Péter elmondása szerint egyetlen magyar ügynök sincs veszélyben

Szijjártó Péter egy bulvárlap kérdéseire válaszolt.

Magyar Péter szívesen vitázik, de van egy feltétele

Magyar Péter valódi vitát szeretne, csakhogy a kormány semmilyen formában nem hajlandó képviseltetni magát ezen eseményeken.

A Diákhitel Központ szerint nem igazak a sajtóban megjelent állítások

A 24.hu friss cikke szerint olyan törvénymódosítást fogadott el a parlament, mely lehetővé teszi, hogy két lépcsőben a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Gránit Bankhoz szervezzék ki a Diákhitel Központ ügyfeleit. A Diákhitel Központ tagad.