Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,64 Ft
Euró
388,28 Ft
Font
450,74 Ft
Bitcoin
61,176 $

Nem jó híreket kaptak az oltatlanok

Azok az oltatlanok, akik abban bíznak, hogy elkapják a vírust, és ezzel biztonságban érezhetik magukat, részben olyan álomba ringathatják magukat, amiért nagy árat is fizethetnek.

Fotó: Oltáshoz előkészíti egy asszisztens a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a nagykállói Sántha Kálmán szakkórházban 2022. február 5-én. Februárban a kórházi központi oltóhelyeken és járásonként egy szakrendelőben időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval minden csütörtök és péntek délután, valamint szombati napokon várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni oltást. MTI/Balázs Attila
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Még mindig sokan vannak, akik arra játszanak, hogy elkapják a vírust, és ilyen módon válnak bizonyos szinten védetté. Mások pedig még csak abban sem hisznek, hogy egyáltalán létezik a vírus, vagy ha igen, az halálos kimenetellel járhat.

„Tudni kell azt, hogy teljesen más a betegségen való átesés utáni védelem, és a védőoltás okozta védelem. Tehát nem lehet összehasonítani.” – tette egyértelművé a válaszában Szlávik, aki igyekezett nagyon tisztán fogalmazni, kihangsúlyozva ezzel az oltás fontosságát. Soron kívül Verőfényes napsütéssel köszönt be a péntek, csak délután alakulhatnak ki záporok

„Látjuk ugye, áttöréses fertőzésnek hívják, amikor valaki oltottként megfertőződik, de úgy tűnik, hogy a betegségen való átesés, ellentétben más betegségekkel, kanyaróval bárányhimlővel, stb, nem ad védelmet.” – folytatta a Mokkában a szakértő.

„Ha valaki megfertőződik és meggyógyul, akkor négy-öt hónap múlva újrafertőződhet, hiszen egy újabb variánssal találkozik, és újrafertőződik. A védőoltások ennél sokkal szélesebb körű védelmet adnak.”

Szlávik szerint az omikron miatt könnyíteni kell, és nem tartja jó döntésnek a kötelező oltásokat

„Ne reménykedjen abban senki, hogy átesett a betegségen, védett, és nem fertőződhet újra.” Mi a helyzet azokkal, akiknek van oltása, és még át is estek a betegségen, azoknak mennyi időt kell várniuk, hogy újra kapjanak védőoltást?

„A legújabb ismereteink szerint nem kell várnia. Ha valaki például két oltást kapott, és átesik a fertőzésen, akkor ahogy meggyógyult, megkaphatja a harmadikat, ami például megvédi őt az omikron súlyos szövődményei ellen.”

Joáv Galant védelmi miniszter Izrael "ellenségeinek és barátainak" üzent

Az izraeli védelmi miniszter kijelentette, országa mindent megtesz annak érdekében, hogy elérje háborús céljait Gázában.