Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,83 Ft
Euró
388,56 Ft
Font
451,54 Ft
Bitcoin
61,692 $

Újabb hullámokra számíthatunk, de mit kell tudnunk a lopakodó variánsról?

Müller Cecília országos tisztifőorvos után Szlávik János is beszélt a lopakodó variánsról, ami az omikron egyik újonnan létrejött alvariánsa.

Fotó: Twenty20
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Magyarországon is az omikron robbantotta be az ötödik hullámot, ami most lehet a tetőpont közelében, miközben a kórházban ápoltak száma is növekedésnek indult. A halálozások sem csökkennek emiatt, de hamarosan változhat a helyzet, nem sokkal a tetőzést követően.

Szlávik a Mokka vendégeként beszélt arról, hogy nyáron, mások szerint ősszel újabb hullámokra kell számítanunk. Ez azonban egyáltalán nem biztos, nagyon nehéz megjósolni az előttünk álló időszakot, a sok beadott oltás ellenére is.

„Statisztikusok szokták ezt kiszámolni, hogy gyakorlatilag pár héten belül túl leszünk ezen a hullámon, és mit hoz a jövő, senki nem tudja. Egyesek szerint nyáron, mások szerint ősszel újabb hullámokra kell számítanunk, de ez egyáltalán nem biztos.”

Újabba a „lopakodó” néven futó variánsról kezdtek el beszélni, amiről az előző héten Müller Cecília is mondott néhány szót. Szlávik is azon a véleményen van, hogy nem kell a lopakodótól félni, mert az eddigi képek alapján nem okoz súlyosabb helyzetet az elődjéhez képest.

Szlávik szerint az omikron miatt könnyíteni kell, és nem tartja jó döntésnek a kötelező oltásokat

„Tudni kell, hogy a deltának több száz alvariánsa van, ennek a lopakodónak találták a BA.2 alvariánsát, ami úgy tűnik, még jobban terjed, mint az eredeti variáns. Nehéz elképzelni, mert lassan már tényleg a kanyaró terjedésénél vagyunk.”

„Ugye a világon a legjobban terjedő betegség az a kanyaró, de úgy tűnik, hogy a BA.2 sem okoz súlyosabb tüneteket, szóval nem kell aggódnunk.”

Karsai Dániel levelet írt a köztársasági elnöknek egy kegyelem miatt

Karsai Dániel korábban már Novák Katalin volt köztársasági elnöknek is felvetette a kegyelmi jogkör gyakorlására vonatkozó javaslat megújítását.

Eddig nem látott jelenetek Kína elnökének megérkezéséről, Orbán Viktor fogadta

Orbán Viktor és felesége elsőként üdvözölhette Kína elnökét, aki egy óriási különgéppel érkezett meg Magyarországra, Budapestre.

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a NAV pénzügyőrei az M5-ösön (videó)

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei ismét a megfelelő helyen és időben voltak, aminek köszönhetően illegális eszközöket foglaltak le az M5-ös autópályán.