Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,780 $

Rusvai szerint Budapesten már tetőzött a járvány, ám vidéken még kicsit várni kell rá

A virológus meglátása szerint az ötödik hullám már tetőzött Budapesten a múlt hét második felében, és úgy véli, vidéken erre még egy kicsit várni kell.

Fotó: Twenty20
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Rusvai Miklós virológus a Spirit FM Aktuál című műsorába látogatott el, ahol szót ejtett az ötödik hullámért felelős omikron variánsról, melynek kapcsán megosztotta, az omikron esetében jelentősen megnövekedett az aktív fertőzöttek száma, mint a korábbi hullámok idején, ezzel szemben azonban pozitív hozadéka is van, ugyanis jóval kevesebben vesztették életüket a vírusban, mint korábban.

A virológus kitért a koronavírus-járvány és az influenza közötti különbségekre, abban a tekintetben, hogy meglátása szerint a koronavírus-fertőzés már nem veszélyesebb például az influenzánál. A szakember arról is szót ejtett, hogy szervezetünk az újrafertőződés esetén relatíve hosszú időn át képes emlékezni arra, hogy miként kezelje a vírust.

Kiemelte, e szervezet emlékezőképessége nem egyenlő a védettséggel, mely mindössze 4-6 hónapon át tart, ennek végével pedig az antitestek száma csökken, ám a szervezet még emlékszik az immunizálásra, majd 5-7 nap alatt képes megtermelni a szükséges antitesteket – írja az ATV.

Rusvai emlékeztetett: a koronavírus elleni védőoltás azért is játszik döntő szerepet a vírus elleni harcban, mert immunrendszerünk az oltás beadását követően azonnal elkezdi termelni a védekezéshez szükséges antitesteket. Az újonnan megjelent, BA.2 elnevezésű variáns kapcsán pedig megjegyezte, meglátása szerint nincs okunk aggodalomra, ugyanis nem fertőz jobban, mint eredeti változata.

Megtalálhatták az amerikai és ausztrál szörfösök holttesteit Mexikóban

Nagy valószínűség szerint a holttestek azok a személyek személyazonosságait rejtik, akik nemrég tűntek el.

Videón Haaland mesternégyese a Manchester City meccséről

Haaland nagy napon van túl, ugyanis mesternégyest szerzett a Manchester City legutóbb mérkőzésén, amivel válaszoltak az Arsenal üzenetére.

Vasárnap délután ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban

Miután az elmúlt időszakban Szoboszlai Dominik nem egyszer a kispadról állt be, nem lehet tudni, hogy Klopp a nagy rangadó idején milyen formában számít rá.