Dollár
429,75 Ft
Euró
421,24 Ft
Font
477,30 Ft
Bitcoin
19,361 $

Rusvai Miklós: influenza szintjére szelídült a koronavírus

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2022. február 1. - 15:32

A virológus szakember véleménye szerint csakis nyájimmunitással tüntethető el a koronavírus, ezt pedig oltással és átfertőződéssel lehet elérni.

Az omikronnal a koronavírus olyan szelídülésnek indult, hogy ősszel már nem kell komolyabb megbetegedésre számítani – mondta az ATVnek adott interjújában Rusvai Miklós.

Soron kívül Orbán Viktor elmondta, mi lenne, ha holnap reggeltől egy csepp gáz sem jönne

A szakember kiemelte, ha tovább folytatódik a jelenlegi tendencia, akkor az influenzához hasonló egészségkárosító hatása lehet a koronavírusnak. Rusvai hozzátette, a nyájimmunitás elérése lehet az egyetlen eszköze annak, hogy eltűnjön a vírus, amit oltásokkal és természetes fertőzéssel lehetne elérni.

Ezzel az omikron-hullámmal tulajdonképpen a koronavírus szelídülése, az, ha nem is fejeződött be, de olyan mértékűvé vált, hogy ősztől már nem kell komolyabb megbetegedésektől tartanunk, tehát gyakorlatilag az influenza szintjére mérséklődött a koronavírusnak az egészségkárosító hatása” – mondta.

Szakértők egyetértenek abban, hogy az oltásokon kívül a megfelelő védekezés is nagyon fontos, illetve az, ha elkapjuk a betegséget, ne érintkezzünk azokkal a hozzátartozóinkkal, akik a veszélyeztetett korcsoportba tartoznak.