Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,213 $

A Szputnyikkal és Sinopharmmal oltottak is utazhatnak Európában, ezzel a feltétellel

Sokan vettek fel Magyarországon orosz és kínai vakcinát, azonban emiatt nem utazhattak szabadon az Európai Unióban, a legújabb hírek szerint viszont megoldódhat a helyzetük.

...svg content...MTI/Balázs Attila
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az a magyar állampolgár, aki egy keleti vakcina után második oltásként európai engedélyezésű oltóanyagot kért, illetve két keleti vakcina után a harmadik emlékeztető oltását már az Európai Unió által elfogadott oltóanyagok egyikéből kapta, azok teljes jogú tulajdonosai lesznek az egységes, uniós covid-igazolványnak – mondta online sajtótájékoztatóján Ujhelyi István, az Európai Parlament közlekedési és turizmus bizottságának alelnöke.

Ujhelyi hozzátette, az elmúlt évben a legtöbb tagállamban nem fogadták el megfelelő védettségnek az EU által el nem ismert, csak Magyarországon használt keleti oltóanyagokat. Soron kívül Pápua-új-guineai földcsuszamlás: 670-re emelkedett a halálos áldozatok száma

Az Európai Bizottság tavaly november 25-én aktualizálta a kapcsolódó jogszabályt és egy fontos, módosított végrehajtási határozatot is fűzött a keretrendszerhez, aminek pontos értelmezését szóban és írásban is kérte az illetékes biztostól – írta a Portfolio.

Ujhelyi elmondta, Didier Reynders világossá tette a számára, hogy minden uniós tagállamnak kötelező a korlátozás, vagyis költséges teszteléstől mentes beutazás feltételeként elfogadni az egy-, vagy két keleti oltóanyagra beadott uniós vakcinákat az érintett magyarok esetében.