Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,51 Ft
Euró
389,27 Ft
Font
453,55 Ft
Bitcoin
64,306 $

Enyhe influenzaszezonra számítanak a magyar orvosok

Tavaly szinte csodával határos módon elmaradt az influenzaszezon, idén azonban valamelyest berobbanhat a járvány, csak nem úgy, mint ahogyan korábban szokott.

Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A legfrissebb influenza-adatok szerint továbbra sem lehet járványról beszélni, pedig egyes szakemberek a tavaly elmaradt szezon miatt most jóval erősebbre számítanak. Eörsi Dániel háziorvos szerint még két hónappal előre sem lehet előre tudni, hogy milyen lesz az aktuális influenzaszezon – olvasható az Mfor riportjában.

A 2021-ben elmaradt influenzajárvány erre az évre rendkívül magas fertőzöttséget jósoltak, amit a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) legfrissebb influenza-statisztikája egyelőre nem támaszt alá. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Január közepén 11 900-en fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, míg egy héttel korábban 12 500-an keresték fel a rendelőket.

Szerintem 47 mintából nem sok következtetést lehet levonni, talán a sentinel orvosok sem küldenek elegendő mintát, hiszen igazság szerint a COVID árnyékában nem tudunk foglalkozni az influenzával” – mondta Eörsi Dániel, háziorvos.

A szakember kiemelte, osztja azt a nézetet, hogy amíg kötelező a maszkviselés, meg egyéb korlátozó intézkedések, addig érthető, hogy kevésbé terjed az influenza:

Mivel van emberi reakció a vírus elleni védelemre, ezért most olyan környezet alakult ki, amely az influenzának nem kedvez, míg a covid így is megtalálja a számítását.”

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Jön az F1-es Miami Nagydíj, élőben adja a tv

Már 21 órától érdemes figyelni az eseményeket a Miami Nagydíjon, kezdve a pilótaparádéval, ami mindig érdekes és látványos.

Már ismertek a Hatoslottó legújabb nyerőszámai

Megjelentek a legújabb nyerőszámok a Hatoslottó-sorsolás után, és mint általában az lenni szokott, sok pénzt lehetett nyerni.