Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,784 $

Visszatérne Japán a normális élethez, influenzaként kezelnék a koronavírust

Tokió kormányzója és Shinzo Abe volt miniszterelnök a normális élethez való visszatérésre szólították fel Japánt, ezzel a lépéssel pedig a továbbiakban úgy kezelnék a COVID-ot, mint egyszerű influenzát.

...svg content...Fotó: Twenty20
Ázsia

Takács Petra

Szerkesztő

Japánban egyre erősödnek az arra vonatkozó felhívások, hogy a COVID-19-et endémiásként kezeljék, mivel az emberek már belefáradtak a világjárvány okozta korlátozásokba, így ezt tartják a legcélszerűbb lépésnek, tekintettel arra, hogy a vakcinák is jóval hozzáférhetőbbek, mint korábban, valamint a vírus okozta halálozások száma is jó ideje alacsony maradt.

A tokiói kormányzótól kezdve Shinzo Abe volt miniszterelnökig számos közéleti személyiség jelezte, hogy támogatja a vírus jogi státuszának visszaminősítését Japánban, ezzel pedig azon adatokra támaszkodtak, melyek szerint az omikron jóval kisebb kockázatot jelent, mint a korábbi variánsok. Ez a változás pedig kiszélesítené a betegek egészségügyi ellátáshoz való hozzáférési lehetőségeit, a vírust pedig tulajdonképpen az influenzával tartaná egyenértékűnek. Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

Az ezzel kapcsolatos viták világszerte zajlanak, de legfőképp nyugaton, ahol Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök felszólította Európát, hogy a vírust a mindennapi élet állandó elemeként kezelje, Indiától Nagy-Britanniáig pedig már mindenhol ellenállnak a zárlatok visszaállítására vonatkozó terveknek, még az omikron gyors megjelenése ellenére is – jelentette az Al Jazeera.

Fumio Kishida miniszterelnök mégis óvatosságra intette az embereket, szerinte a vírus leminősítése még túl korai ebben az időszakban, tekintettel az omikronos esetszámokra, valamint azt is hozzátette, hogy amíg mérlegelik Japánban a következő lépés megtételét, a legfőbb cél mégis az, hogy a leghatékonyabb középutat találják meg.

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.