Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Orbánnak is sok, ahogy a baloldal támadja a Covid elleni védekezési tervüket, Szudán 200 ezer vakcinát kap

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió vendége volt, és több fontos aktuális kérdést is érintett az interjúja alatt, például a vírushelyzetről.

Fotó: Facebook/Orbán Viktor
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán a kora reggeli interjúját úgy kezdte, nehéz szakma az övék, de a baloldal egész egyszerűen túl messzire ment azzal, ahogy támadja a kormányt a vírust elleni védekezés kapcsán.

Kiemelte, nem szabad átlépni egy bizonyos határt, miközben komoly emberek dolgoznak a védekezés megszervezésén, érintvén a két éve létrejött az operatív törzset, amin belül a védekezést szervezik és koordinálják – orvosi, gazdasági, politikai és katonai szereplők segítségével. „Nem ezt érdemlik, hogy támadják őket.”

Orbán szerint az orvosok, a nővérek és a közigazgatási szakemberek sem azt érdemlik, hogy támadják őket. Emellett szó esett a Szudánnak küldött 200 ezer AstraZeneca vakcináról is, amely sok emberéletet menthet meg, illetve hozzájárulhat ahhoz, hogy kialakuljon a globális szintű védettség, ami Magyarország érdekes is.

A miniszterelnök szerint az is fontos, hogy a lejárat előtt álló vakcinákat a megfelelő módon használják fel, még mielőtt azok szavatosságukat veszítik. Ez pedig lehetővé teszi, hogy más országok védekezését támogassuk, mint például legutóbb Szudán esetében.

Orbán Viktor határozott üzenete a migrációról és a baloldalról

Tehát azok a vakcinák, amik hamarosan lejárnak, és Magyarországon nem kerülnek felhasználásra, más országok védekezését segíthetik.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.