Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,48 Ft
Euró
389,10 Ft
Font
454,89 Ft
Bitcoin
59,583 $

Hátfájás esetén is gyanakodjunk arra, hogy megfertőzött bennünket az omikron?

Szlávik János több olyan tünetről is beszélt a vírusmutáció kapcsán, amikkel eddig nemigen volt dolgunk korábban.

Fotó: Twenty20
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Legalábbis a korábbi mutációk kapcsán biztosan nem, hiszen például a delta variáns sokkal inkább a tüdőt támadja, míg az omikron ugyan rettentő gyorsan képes terjedni, enyhébb tüneteket generál.

Ez még mindig nem jelenti azt, hogy az oltatlanok biztonságban lennének, mert távolról sem. Az ő esetükben súlyos tüdőgyulladást okozhat, ami halálos is lehet, emitt fontos az oltás felvétele, amit egyre többen tesznek meg. Soron kívül Verőfényes napsütésre számíthatunk a hétvégén, helyenként záporok is várhatók

„Rengeteg új tünet van. Ugye a tüsszögés, az nem volt eddig jellemző. Az omikronnál nincs vagy ritka a szag- és ízérzékelvesztés. Van izomfájdalom, fejfájás, és igen, nagyon sokszor derékfájdalom, hátfájdalom van.” – emelte ki Szlávik a Mokkának adott interjújában.

Súlyos támadás Újpesten, gyorsan elfogták a férfit, akit többszörösen köröztek (videó)

„Esetleg a nyaki izmok feszülése, ezek új tünetek. Ez azért egy más vírus, tehát olyan rengeteg mutáció van rajta, hogy várható volt, a klinikai lefolyásban is fog különbözni, és különbözik hálisten a jobbik oldalon.”

„De hangsúlyozom, az omikron is tud súlyos megbetegedést okozni. A gyerekek között gyakoribb, ez abszolút megfigyelhető, nem súlyosabb betegséget okoz a gyerekeknél, de sokkal jobban terjed.”

„Az, hogy rettenetesen terjed, az pedig az úgynevezett tüskefehérje mutációnak köszönhető.”

Tarlós István szerint Vitézy Dávid „a mai napig sértődött ember”

Mindemellett „végtelenül tisztességtelennek” tartja a főpolgármester-jelölt kommunikációját.