Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,05 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
456,31 Ft
Bitcoin
57,808 $

Nobel-díjas tudósokat bérelt fel Jeff Bezos, hogy feltalálják az örök élet szérumát

Az Amazon alapítója és Elon Musk kedvenc ellenfele, Jeff Bezos a világ elit tudósaival együtt azon dolgozik, hogy kifejlessze a halhatatlansági technológiát, amivel gyakorlatilag örök életet biztosíthatna az embereknek.

EPA/ROBERT PERRY
Orvostudomány

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Az Alto Labs nevű startup alapításakor már megtudhattuk, Jeff Bezos célja a vállalattal, hogy felfedezzék a halhatatlanság elixírjét, mégpedig az emberi szervezet alapvető genetikai tulajdonságainak módosításával.

A projekthez nemrégiben szerződtették a GlaxoSmithKline gyógyszeripari óriáscég egykori tudományos főmunkatársát, Hal Barront, akit néhány hónapon belül megválasztottak az Alto Labs vezérigazgatójának – írta a The Times.

„Óriási megtiszteltetés számomra, hogy felajánlották ezt az egyszer az életben adódó lehetőséget, hogy egy ilyen egyedülálló vállalatot vezessek, amelynek legfőbb küldetése a betegségek visszafordítása” – mondta kinevezési beszédében a szakember.

Jeff Bezos szupercsapatának tagjai között megtalálhatjuk többek között a 2012-ben őssejtkutatásban végzett kimagasló munkájáért Nobel-díjban részesülő dr. Shinja Jamanaka professzort, valamint Jennifer Doudnát is, aki 2020-ban kapta meg a nívós díjat a CRISPR génszerkesztő eszköz kifejlesztésében játszott kulcsszerepéért.

Nem Bezos az egyetlen, aki komolyan gondolja a halhatatlanság realizálását, ugyanis Jurij Milner orosz-izraeli milliárdos is beszállt az öregedésgátló technológiába, mégpedig egy biológiai átprogramozási rendszerrel, amellyel megfiatalíthatóak az elöregedett sejtek, így elkerülhetőek az időskori betegségek, és stabilizálható az emberek egészségi állapota.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.