Összefogtak a gazdagok – a halhatatlanság szérumát szeretnék kifejleszteni

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 7. - 11:12

Az egyik rejtélyes háttérrel rendelkező, Szilikon-völgyben található vállalat nemrégiben megkezdte az öregedés meggátolását megcélzó kutatásait.

Az MIT Technology Review magazin legújabb számából megtudhattuk, hogy olyan dollármilliárdosok támogatják a projektet, mint például az Amazon alapítója és vezérigazgatója, Jeff Bezos, valamint az orosz-izraeli vállalkozó, Yuri Milner.

A cég a világ legjobb tudósait kívánja összehozni, és óriási fizetést ígérnek nekik annak érdekében, hogy fejlesszék ki az idősödés elleni tökéletes terápiát.

A projekt egyik szakembere, a kaliforniai La Jollában található Salk Intézet tudósa, Juan Carlos Izpisúa Belmonte lesz, aki 2017-ben malac-ember kimérákon dolgozott, míg a másik neves kutató, Shinya Yamanaka Nobel-díjat kapott a sejtöregedés visszafordítását megcélzó kutatásai kapcsán.

A sejtek idősödési folyamatainak megállítása korántsem egyszerű feladat, azonban átprogramozásukkal el lehet érni, hogy szinte teljesen lelassuljon a procedúra, ezáltal elérhető a halhatatlanság állapota.

Ha belegondolunk, mennyi pénzt öltek a gazdagok ebbe a projektbe, láthatjuk, hogy nem az átlagemberek megmentését helyezték előtérbe, sokkal inkább önmaguk örökkévalóságának bebetonozására helyezték a hangsúlyt, amire bizonyítékként szolgálhat ez a titkos projekt is.

Egyelőre tehát rejtélyek sora övezi a céget, ami csak Alto Labs néven került bejegyzésre, minden másra csak a közeljövőben derülhet fény – már ha a milliárdosok úgy döntenek, nyilvánosságra hozzák a kutatások részeredményeit, amire valljuk be, nem sok esély van.