Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,46 Ft
Euró
389,45 Ft
Font
454,79 Ft
Bitcoin
65,208 $

Akár a chipek exportálását is megtilthatja az USA, ha Oroszország leigázza Ukrajnát

A Fehér Ház figyelmeztetést adott ki az amerikai chipgyártóknak, hogy készüljenek fel arra, bármelyik pillanatban feketelistára tehetik az exportot Oroszország felé.

Fotó: Twenty20
Észak-Amerika

Nagy Noel

Szerkesztő

Peter Harrell és Tarun Chhabra, az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács tisztviselői állítólag közölték a Félvezetőgyártók Országos Szakszervezetének (SIA), hogy készüljenek fel az azonnali lépésekre, ha Oroszország az invázió mellett dönt.

A beszélgetést követően a SIA vezetője levelet írt a szakszervezet igazgatótanácsának, hogy az amerikai kormány aktívan fontolgatja azon opciókat, hogy Oroszországot teljesen egészében kizárják a globális elektronikai ellátási piacól. Soron kívül Szentkirályinak elege van Karácsonyból: „Közpénzből készpénz lett”

A Reuters birtokába jutott levélből kiderül, hogy a Nemzetbiztonsági Tanács nagyon komolyan veszi az ukrán helyzetet, amelyet úgy neveztek, hogy a második világháború óta a legsúlyosabb inváziós akció lehet – idézte az orosz sajtó.

A levél tanulsága szerint egyébként az amerikai kormány további komoly szankciókat fontolgat, köztük olyan súlyosságú pénzügyi- és exportszankciókat, mint amelyek Észak-Koreára vagy Iránra vannak jelenleg kivetve.

Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője nem válaszolt a kiszivárgott emaillel kapcsolatos kérdésekre, azt azonban kihangsúlyozta, hogy Washington különböző opciókat fontolgat jelenleg egy orosz invázió esetére, amely súlyos gazdasági következményeket tartalmaz.

Videón, ahogy pár fiatal két kukányi szemetet önt az óceánba Florida partjainál

A két fiatal végül jelentkezett a rendőrségen, miután a mutatványról készült videó szinte mindenkihez eljutott az interneten.