Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,014 $

Bátrabban utazik a magyar, és hazánk is egyre kedveltebb úti cél

A legnépszerűbb úti célnak ismét Spanyolország bizonyult, de történtek változások a toplistán.

...svg content...Fotó: S'well / Unsplash
Belföld

Czinder Tímea

Szerkesztő

A Kiwi.com statisztikái alapján 2020-ban 42 százalékra esett vissza az utazások száma a megelőző évhez képest, a tavalyi év azonban már kedvezőbb képet mutat; míg globális szinten a 2019-es év 67,7 százalékát érte el a foglalások száma, hazánkban 77,6 százalék lett ez az érték.

Világszinten az Egyesült Államok, Olaszország és Spanyolország bizonyult a legnépszerűbb úti célnak, magyar viszonylatban viszont Spanyolország, Olaszország és Görögország foglalta el a dobogó három fokát. Spanyolország a megelőző években is vezette a listát, az új szereplők azonban olyan országokat utasítottak maguk mögé, mint a 2020-ban és 2019-ben második helyen szereplő Egyesült Királyság. Soron kívül Fotókon Magyar Péter tüntetése Óbudáról, a közmédia épülete előtt

A magyar foglalások 88 százaléka Európán belülre irányult, csupán 9 százalék utazott Ázsiába, és 1-1 százalék vágyott csak Afrikába vagy Dél-Amerikába. Ennél is kevesebben indultak tavaly Észak-Amerikába vagy Óceániába – számolt be az Origo.

A keresési lista és a valós foglalások eltérő képet mutatnak, mert bár a legtöbb utazás a toplistás országokba történt, legtöbbször Moszkvára kerestek a felhasználók a Kiwi.com felületén. Moszkvát Dubaj, Szentpétervár, Barcelona és Párizs követte, a top 10-es listán pedig Berlin, Madrid, London és Lisszabon kapott még helyet.

Magyarország évről évre népszerűbb célállomás, tavaly a 22. helyen szerepelt az országok listáján, holott az előző években csupán a 31. és 33. helyet sikerült elnyernie. Tavaly a legtöbb utazó Moszkvából, Tel Avivból és Berlinből érkezett hazánkba.

A globális adatokkal megegyező módon a magyarok is legtöbbször kedden foglaltak, és pénteken kezdték meg utazásukat, nálunk azonban a repülés szempontjából legkiemelkedőbb hónap a szeptember volt, szemben a világszinten legnépszerűbb decemberrel.

A foglalási módok közül a számítógép a legnépszerűbb, a hazai utazók 53 százaléka élt ezzel a lehetőséggel, ami meghaladja a világszinten mért 45 százalékot. A mobilos foglalás is egyre inkább terjed, tavaly már 35 százalék volt az így leadott rendelések aránya hazánkban, ami csak egy kicsivel marad el a globális 38 százalékkal.

Visszautasítja a gyalázkodást, a fenyegetést a közmédia Magyar Péter beszéde után

Az MTVA hivatalos közleményben tagadta Magyar Péter állításait.