Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,23 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,398 $

Az AstraZeneca emlékeztető oltása több antitestet generál az omikron ellen

Az AstraZeneca csütörtökön jelentette be, hogy az emlékeztető oltás sokkal több antitestet generál az omikron és más változatok ellen is.

Fotó: MTI/Rosta Tibor
Egészség/Életmód

Takács Petra

Szerkesztő

A COVID-19 injekcióval, a Vaxzevria-val végzett vizsgálat adatai alapján az derült ki, hogy a harmadik emlékeztető dózisban beadva magasabb antitestválaszt generált az omikron és más változatok, köztük a béta, delta, alfa, gamma ellen is. 

A gyógyszergyártó szerint a fokozott válasz olyan embereknél volt leginkább megfigyelhető, akiket korábban Vaxzevria vagy mRNS vakcinával oltottak be, és hozzátette, hogy ezt az információt világszerte átadják a szabályozó hatóságok részére, figyelembe véve, hogy az emlékeztető oltásokra jelenleg sürgős szükség van – írja a CNA. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Egy nagyszabású brit vizsgálat azt is megállapította, hogy az AstraZeneca oltás növelte az antitestek számát, ha az AstraZenecával vagy a Pfizerrel történt első oltás beadása után emlékeztető oltásként adták be. Végül a tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a Pfizer és a Moderna által gyártott mRNS-vakcinák akkor adták a legnagyobb lökést az antitesteknek, amikor emlékeztető adagként adták be őket.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.