Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,909 $

Hiába az evakuálás, a vadaspark tulajdonosa maradt, hogy megvédje az állatokat

Egy eltökélt vadaspark-tulajdonos úgy döntött, hogy a sziget evakuálása ellenére ő marad, hogy koalák százait mentse meg az Ausztráliában pusztító erdőtüzektől.

Most

Gyémánt Péter

Szerkesztő

Rengeteg Kangaroo Island-i lakos elhagyta lakóhelyét, miután a hadsereg csak perceket adott nekik arra, hogy elhagyják az otthonukat január 9-én, amikor a tűz Parndana környékén járt. Viszont a Kangaroo Island-i vadaspark tulajdonosa, Sam Mitchell úgy döntött, ő inkább marad.

Sam és a csapata azért maradt Kangaroo Islanden, hogy gondját viseljék a vadasparkban lakó 1500 állatnak, köztük 100 koalának, akik akkor kerültek a vadasparkba, amikor megmentették őket a tűz elől előző pénteken, január 4-én. Soron kívül A Ferencváros elmondta a véleményét a hirtelen távozott Sztankovicsról

https://twitter.com/Ifcmatt/status/1214984004493103105

Sam Mitchell igazi állatbolond, aki a partnerével, Dana Jansennel vette meg a vadasparkot 2013-ban, és elmondta, hogy az erdőtüzek az utóbbi hetekben borzasztó pusztítást végeztek. A szigeten élő koalák több mint fele valószínűleg elpusztult, és félő, hogy a tűz terjedésével az áldozatok száma még magasabb lehet.

Csütörtök délelőtt az Ausztrál Védelmi Erők házról házra jártak, hogy evakuálják a területet, mielőtt a tűz eléri azt. Az erdőtűz eddig 160 ezer hektárnyi területet és 2000 otthont pusztított el, emellett 26 ember és több mint 1 milliárd állat esett a tűz áldozatául.

Hogyha olvasóink adakozni szeretnének, a Fire and Rescue in Queensland, Country Fire Authority in Victory, Wildlife Information Rescue in New South Wales hármast tudjuk ajánlani.

30 év börtönt kapott az amerikai házelnök férjére támadó férfi

Nagyon súlyos börtönbüntetést szabtak ki arra a férfira, aki 2022-ben Nancy Pelosi volt amerikai házelnök férjére támadt a saját otthonukban.