Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,914 $

Nigéria is saját koronavírus elleni oltóanyag fejlesztésén dolgozik

Legalábbis Muhammadu Buhari elnök szerint, aki egy televíziós interjúban közölte, hogy az egyre növekvő esetszámok közepette Nigéria is saját vakcina kifejlesztésén dolgozik.

Angela Merkel német kancellár (b) és Muhammadu Buhari nigériai elnök sajtóértekezletet tart az abujai állami vendégházban 2018. augusztus 31-én. Merkel háromnapos afrikai körútja során látogatott Nigériába. (MTI/EPA/Felipe Trueba)
Afrika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Nigéria oltási kampánya egyelőre nem hozott sikert, a kormány ezért úgy határozott, saját oltóanyagot fejleszt, eközben pedig vizsgálja a COVAX-rendszeren keresztül történő vakcinabeszerzést, ugyanis a cél a lakosság 70 százalékának beoltása.

Miután a vakcinaadományok megérkeztek az országba, a kormány arra számított, hogy sikeres lesz az oltási kampány, a lakosság bizalmatlansága miatt azonban egyre sürgetett az idő, ugyanis az oltóanyagok szavatossági ideje véges. A hivatalos adatok szerint Nigéria több mint egymillió adag oltóanyagot volt kénytelen megsemmisíteni, miután kifejezetten csekély volt az oltási részvétel. Soron kívül Újabb női holttestre bukkant a rendőrség, most Miskolcon

A CNN azt írja, Buhari az állami televízióban adott interjújában közölte, ennek okán megkezdték egy saját oltóanyag kifejlesztését, terveik szerint pedig 2-3 éven belül elkészülhet a nemzeti vakcinagyár, ehhez azonban temérdek pénzügyi forrásra lesz szüksége az országnak.

Egyelőre kérdéses, hogy honnan fognak előkeríteni elegendő pénzt ahhoz, hogy kivitelezhessék a saját vakcinaközpont létrehozását, így csütörtökön megkezdték a tárgyalásokat különböző finanszírozási partnerekkel, valamint nemzetközi partnerekkel is felveszik a kapcsolatot, hogy technológiai támogatáshoz jussanak.

Óriási szívességet tett a Kisvárda az Újpestnek a Puskás Akadémia ellen

A Kisvárda nem tudta kihasználni a lehetőséget, és vereséget szenvedett a Puskás Akadémia otthonában, amivel nem kis szívességet tettek az Újpestnek.

A nagybefektetőkkel való küzdelmek ellenére hatalmas nyereségről számolt be a Shell

Miközben az óriásvállalat a nagybefektetőkkel küzd az éghajlati kötelezettségvállalásokért, meglepő módon képes volt növelni nyereségét, ráadásul nem is kis mértékben.

Ultranagy felbontású agyi térkép segíthet megérteni az emberi öntudat rejtélyeit

A kutatók legfőbb célja az emberi tudatosságot lehetővé tevő mechanizmusok jobb megértése, valamint a kómában és vegetatív állapotban lévő emberek kezelésének fejlesztése.