Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,59 Ft
Euró
387,76 Ft
Font
452,50 Ft
Bitcoin
66,442 $

Ezeken a helyeken a legkönnyebb elkapni a koronavírus-fertőzést

A lista élén egy egyszerű hétköznapi elfoglaltság áll.

...svg content...Fotó: Kocogók egy római parkban 2020. március 21-én. Róma fõpolgármestere az új koronavírus-járvány miatt bevezetett óvintézkedések szigorításaként elrendelte, hogy március 21-tõl a fõváros utcáin közlekedõ gépjármûveket és személyeket egyenként ellenõrzzék, milyen indokkal hagyták el lakásukat. Olaszországban megtiltották a parkokba, a közterületnek számító kertekbe való belépést, és az ott végzett szabadidõs tevékenységet is. Egyedül a kocogás engedélyezett, de kizárólag a futó személy lakóhelye közelében, és mindenki mástól legalább egy méteres távolságra. MTI/EPA-ANSA/Riccardo Antimiani
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő

Egy felmérés során a Vészhelyzetek Tudományos Tanácsadó Csoportja (SAGE) felfedte, melyek azok a helyek, ahol a brit lakosság leggyakrabban megfertőződik a koronavírussal. Az adatok szerint a legnagyobb kockázatot a gyakori vásárlás, a tömegközlekedés és a vendéglátóhelyek belső terei jelentik.

A kutatók 10 000 brit és walesi kitöltő adatait elemezték, akik szeptember és november 21. között válaszoltak a heti szokásaikra vonatkozó kérdésekre. Azok, akik hetente többször is járnak boltba, 2,2 százalékkal nagyobb eséllyel kapták el a vírust – számolt be a Metro. Soron kívül Belső vizsgálat indult a rendőrségnél a Magyar Péterről kiszivárgott jelentés miatt

A sportolás a második legveszélyesebb tevékenység, 1,36 százalékkal növeli a fertőzés kockázatát. Ennek oka valószínűleg abban keresendő, hogy a sport gyakran jár együtt olyan társasági programokkal, mint például kocsmai kirándulások.

Heti egy látogatás egy kocsmában, bárban vagy klubban 1,3 százalékkal növeli a fertőződés veszélyét, a tömegközlekedést használók esetén pedig 1,2 százalékkal magasabb a kockázat. A közlekedési módok között van némi eltérés, leginkább az autóbuszokon terjed a fertőzés (1,3 százalék), aztán a metró (1,2 százalék), taxi (1,19 százalék) és villamos (1,18 százalék) következik a sorban.

A SAGE a december 23-i koronavírus-találkozóra készülve állította össze a listát, hogy figyelembe vegyék az esetleges további korlátozások meghozása esetén. Végül nem került megvitatásra, valószínűleg azért, mert az adatokat azelőtt gyűjtötték, hogy az omikron megjelent volna az Egyesült Királyságban.