Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,232 $

Maszk nélküli képek Djokovics-ról, amikor a dokumentumok szerint pozitív lett a tesztje

Egyelőre nem tudni, hogy Djokovics akkor már tudhatott-e a pozitív teszteredményéről, amely szerint elkapta a vírust.

...svg content...Fotó: Novak Djokovic szerb teniszcsillagot ábrázoló falfestmény egy belgrádi kerítésen 2022. január 6-án. A melbourne-i ausztrál nemzetközi teniszbajnokságra érkező, ott kilencszer győztes Djokovictól az ausztrál hatóságok megtagadták a belépési engedélyt az országba feltehetőleg azzal az indokkal, hogy a teniszező nem bizonyította a koronavírus elleni beoltottságát, illetve azt, hogy akut egészségi problémája nem teszi lehetővé a beoltását. MTI/AP/Darko Vojinovic
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Köztudott, hogy a világelső teniszező továbbra is oltatlan, eddig egy oltást sem volt hajlandó felvenni, és lehetséges, hogy 24 órán belül kitoloncolják Ausztráliából, így nem tud részt venni a világhírű teniszeseményen.

Nagy botrány övezi az eseményeket, a szerb sztár napok óta a szállodai szobájában tartózkodik, és vár a bíróság döntésére, miután az ügyvédei mindent megtesznek azért, hogy Ausztráliában maradhasson a torna idejére.

Mint arról a CNN is beszámolt, A Novak Alapítvány több olyan képet is közzétett a sztárról, amiken nincs rajta maszk. A képek december 16-i keltezésűek, ami ugyanaz a dátum, mint amikor az időközben megjelent ausztrál bírósági dokumentumok szerint pozitív lett a Covid-19 tesztje.

A képeken más olyan résztvevőket is látni, akiken nem volt maszk. Az egyik fotón legkevesebb 26, többségében fiatalt látni, ahogy Djokoviccsal pózolnak a díjátadó ünnepségen.

A helyi szerb média széles körben is beszámolt arról, hogy Djokovics részt vett az ifjúsági díjátadó rendezvényen. Ugyanezen a napon a szerb világsztár az Instagram fiókján keresztül közzétett egy fényképet magáról, és nem világos, hogy Djokovics tisztában volt-e a teszteredményével, mielőtt megjelent volna az eseményen.

Többen felháborodtak Djokovics ausztrál ügyén, még tüntetést is szerveztek Szerbiában, a teniszező családjának sem tetszik a helyzet, és úgy érzik, hogy a fogja tartják a sztárt, de Ausztrália belügyminisztere ezt kategorikusan tagadta.

Karen Andrews az ABC-nek pénteken azt mondta, Djokovics szabadon távozhat, amikor csak akar, nem állja útját a határőrség ebben. Kiemelte, az egyéni utazó felelőssége az, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden szükséges dokumentummal rendelkezik a beutazáshoz.

Klopp megerősítette, a Liverpool az utolsó klubja Angliában

Szoboszlai Dominik edzője nem fog más csapatot irányítani Angliában, és azt mondja, hosszú szünetre megy.