Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,38 Ft
Euró
400,89 Ft
Font
479,01 Ft
Bitcoin
62,736 $

Bővül a fizetős parkolás a Balatonnál

A képviselő-testület döntést hozott, majd arra jutottak, hogy január 5-től az önkormányzat kiterjeszti a fizetős parkolási területeket.

...svg content...Fotó: Unsplash/Peter Donko
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Ezen döntés értelmében bővül azoknak a parkolóknak a száma, ahol az autós várakozásért fizetni kell. Elsősorban a frekventált területeken, ahol gyakrabban jelentkeznek parkolási problémák az idegenforgalmi főszezonban. Köztük a Vásárcsarnok és a buszállomás parkolói is, így január 5-től öt parkoló válik fizetőssé a felső városrész területén.

Az első két óra ingyenes lesz, ám a parkolás megkezdésekor jegyet kell váltani, a lakossági bérletek pedig nem lesznek érvényesek – tudatta az információkat Somogyi László, a Probio Zrt. vezérigazgatója. Az új területeken ezáltal egységesen 170 forintba kerül a parkolás óránként. Soron kívül Összefoglaló videón a Ferencváros Paks elleni váratlan veresége

Albérletre és alkoholra is egyre többet költ a magyar

Az is fontos információ, hogy fizetni csak munkanapokon 8 és 17 között kell majd, tehát hétvégén ingyenes lesz a parkolási lehetőség. Ez azt jelenti, hogy az új felállás alkalmazkodik a már meglévő felső városrészben alkalmazott rendszerhez és nem lesz szezonális megkülönböztetés, vagyis egész évben díjfizetési kötelezettség áll fenn – írja az Infostart

A fizetős rendszertől azt várják a döntéshozók, hogy megszűnik a gépkocsik egész napos tárolása ezeken a helyeken és több szabad hely válik elérhetővé.

Kínai hackerek törhettek be az amerikai internetszolgáltatók rendszereibe

Amerikai internetszolgáltatók szupergyors hálózatait érte kibertámadás, mely során érzékeny adatokhoz férhettek hozzá a feltételezett kínai hackerek, derül ki a CNN jelentéséből.

Óriási balesetet vettek videóra az M0-son, becsapódott egy X5-ös BMW

Az idős sofőr hibázott, majd rögtön kiszállt, és megkérdezte, rendben van-e az előtte lévő, akinek totálkárosra törte az autóját.