Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,69 Ft
Euró
388,52 Ft
Font
451,63 Ft
Bitcoin
62,646 $

Rusvai: kevesebb súlyos esetet hozhat az ötödik hullám

A víruskutató szerint a jövőben vélhetően már nem fog hullámokban fellángolni a járvány, azonban az omikron-variáns január közepére még igen komoly esetszámmal robbanhat be.

Fotó: Unsplash/CDC
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Rusvai Miklós virológus már korábban is valószínűsítette, hogy 2022 lehet az az év, amikor győzelmet arathatunk a koronavírus fölött, ugyanis mind az átfertőződési, mind pedig az oltottsági szint elérheti azt a pontot, amely végül a társadalmi immunitás kialakulásához vezet.

Ez a szint a későbbi variánsok megjelenésével folyamatos emelkedést mutatott, az omikron-mutáns elterjedésével ugyanakkor megszűnhetnek a mostanáig tapasztalt járványhullámok, és kevesebb súlyos esetre is számíthatunk. Soron kívül Változékony időjárás vár ránk szerdán, több helyen is van kilátás csapadékra

Falus Ferenc szerint az év második felétől már nem kell korlátozásokra számítanunk, ehhez azonban nem csupán a szerzett immunitás, hanem az új fejlesztésű gyógyszerek és vakcinák is hozzájárulhatnak – nyilatkozta az ATV Híradójának

Az Operatív törzs tájékoztatása szerint januárban a csütörtöki és pénteki napokon országszerte regisztráció nélkül lehet kérni az oltást, szombaton pedig a kórházi és járásközponti szakrendelők oltópontjain.

Az Országos Oltási Munkacsoport a háziorvosokat arra kérte, hogy tartsanak oltási akciónapokat. Arról, hogy az év utolsó napjaiban hányan kérték a vakcinát, nem tájékoztatott a Koronavírus sajtóközpont.