Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,48 Ft
Euró
389,10 Ft
Font
454,89 Ft
Bitcoin
59,583 $

A kutyásokat kevésbé érintette a depresszió a koronavírus-járvány alatt

Egy friss tanulmányból derült ki, hogy azok, akiknek van négylábú barátjuk, sokkal kevésbé küzdöttek depresszióval, mint azok, akiknek nincs háziállatuk.

Fotó: Unsplash/Joe Caione
Egészség/Életmód

Borbély Fanni

Szerkesztő

A friss tanulmány a koronavírus-járvány pszichológiai hatásait hivatott feltérképezni, a Missouri állambeli St Louisban dolgozó kutatók pedig megállapították, hogy azok, akiknek van kutyájuk, lényesen kevésbé voltak depressziósak, mint azok, akik ugyan szeretnének kutyát tartani, még sincs nekik.

A tanulmányba összesen 1535 amerikai felnőttet vontak be különböző csoportokból: depressziós, szorongó, vagy boldog kategóriákba sorolva őket. Azon résztvevők, akiknek volt kutyájuk, sokkal jobban érezték magukat a bőrükben, és úgy érezték, több „szociális támogatást” kapnak a világtól. Soron kívül Verőfényes napsütésre számíthatunk a hétvégén, helyenként záporok is várhatók

Ezzel szemben azok, akiknek nem volt kutyájuk, de szerettek volna, arról számoltak be, hogy gyakran szorongtak, és hiányérzetük volt. A kutatók szerint „a kutyák pozitívan járulhatnak hozzá a gazdik jólétéhez a nehéz időkben”, és maga a kutyatartás jótékony hatással lehet a mentális egészségünkre.

A tanulmányban a kutatók kiemelték, a kutyák „feltétel nélküli szeretettel és gondoskodással fordulnak gazdáikhoz”, valamint kézzelfogható kényelmet és kikapcsolódást biztosítanak, valamint elterelik figyelmünket gondjainkról. A kutatók megjegyezték, más társas interakciókkal ellentétben nem szükséges semmiféle különleges szociális készség ahhoz, hogy az ember pozitív reakciót váltson ki egy kutyából.

(Independent)

Tarlós István szerint Vitézy Dávid „a mai napig sértődött ember”

Mindemellett „végtelenül tisztességtelennek” tartja a főpolgármester-jelölt kommunikációját.

Lezuhant egy autós egy felüljáróról Miskolcnál

Súlyos baleset történt Miskolcnál, ahol egy autós egy felüljáróról zuhant le ismeretlen körülmények között.