Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,36 Ft
Euró
391,13 Ft
Font
458,33 Ft
Bitcoin
63,722 $

A Pfizer módosítja terveit, miután nem elég hatékony a legkisebbeknek szánt vakcinája

A Pfizer megkezdte vizsgálatait a legkisebb korosztálynak szánt oltóanyaga kapcsán, azonban miután nem volt elég hatékony, módosítják terveiket.

A koronavírus ellen oltanak be egy gyermeket a német-amerikai fejlesztésû Pfizer/BioNTech vakcinával a római Explora Múzeumban kialakított oltóközpontban 2021. december 15-én. Olaszországban elkezdõdött az 5 és 11 év közötti gyermekek oltása. MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Pfizer legfrissebb vizsgálatai nyomán kiderült, hogy a csecsemőknek és óvodásoknak szánt oltóanyag nem elég hatékony, ezért a korábbi terveket módosítva most három adaggal próbálkoznak újra. Az előzetes eredmények alapján a kis mennyiségű oltóanyagra adott immunválasz nagyon alacsony, ezért három adaggal fogják elvégezni a soron következő teszteket.

A vizsgálatban résztvevő gyermekek mintáit egy hónappal a második dózis beadása után elemezték, és kiderült, hogy a 2-4 év közötti gyermekek esetében sokkal alacsonyabb volt az immunválasz, mint ahogyan azt eredetileg gondolták. Ahelyett, hogy a két dózist növelik, inkább egy harmadik adagot adnak majd be, mely sokkal kevesebb lesz, mint a két korábbi.

Amennyiben a harmadik dózissal sikerrel járnak, úgy a Pfizer 6 hónapos kortól 5 éves korig alkalmazható oltóanyaga már 2022 első felében engedélyezésre kerülhet, miután a hatóságok engedélyezték a már használatos, 5-11 éve korosztály számára kifejlesztett vakcinát.

Az 5-11 évesek oltását először az Egyesült Államokban engedélyezték, még novemberben, szerdán pedig Magyarországon is megkezdődött a gyermekek oltása. Az eddigi tapasztalatok szerint a gyermekek esetében sem merült fel különösebb mellékhatás, a kutatások szerint azonban nagyon fontos, hogy az új variáns megjelenése miatt a gyermekek is megkapják a koronavírus elleni védőoltást.

(Telex)

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.