Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,78 Ft
Euró
398,97 Ft
Font
476,34 Ft
Bitcoin
62,172 $

Beérte Cristiano Ronaldo rekordját Robert Lewandowski

Újabb régi rekordot döntött meg Robert Lewandowski, aki egyúttal egy beérte Cristiano Ronaldo egyik korábbi parádés számát.

...svg content...Robert Lewandowski, a Bayern München német labdarúgóklub lengyel játékosa beszédet mond, miután neki ítélték az év legjobb csatárának járó trófeát az Aranylabda-gálán a párizsi Chatelet Színházban 2021. november 29-én. A díjat a France Football francia szaklap hagyományos évenkénti választása alapján ítélik oda. MTI/AP/Christophe Ena
Sport
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

A lengyel támadó ugyanis megszerezte a 43. Bundesliga gólját ebben a naptári évben, ezzel pedig megdöntött Gerd Müller újabb rekordját, méghozzá az egyetlen naptári év alatt szerzett Bundesliga gólok rekordját.

A „Der Bomber” még 1972-ben állította fel ezt a rekordot, azonban a tegnapi, 4-0-ra megnyert Wolfsburg elleni mérkőzésen Lewandowski átadta a múltnak ezt a rekordot. Két legyet ütött azonban egy csapásra: Cristiano Ronaldo 2013-as rekordját is beérte.

Az ötszörös aranylabdás portugál még a 2013-as naptári évben szerzett 69 gólt, amelynél csak Lionel Messi szerzett többet egyetlen év alatt. Messi még 2012-ben produkált egy azóta is felfoghatatlan űrszezont, 91 gólt szerzett egyetlen naptári év alatt.

Robert Lewandowski pedig Cristiano Ronaldo 2013-as rekordját érte be a tegnapi találatával, a 2021-es évben így a lengyelnek is már 69 gólja van és még nincs vége a szezonnak. Messi számait már biztosan nem fogja beérni, ám ezzel így is bevonul a történelemkönyvekbe.

Sokan csalódott amiatt, hogy az idei aranylabdát Lionel Messi nyerte, akinek bár a számai kiemelkedőek voltak a LaLigában, a Ligue 1-ben eddig árnyéka önmagának, ráadásul egyik csapattal sem nyert semmit, csak a válogatottal egy Copa Americát.

Robert Lewandowski ezzel szemben nem csak az idei, hanem a tavalyi szezonban is hányta magából a gólokat aranylabda-elismerés nélkül. A tavalyi helyzetet bonyolítja, hogy a járvány miatt lefújták a díjátadót, ám a lengyel számára még a tavalyinál is jobb teljesítmény sem volt elég, hogy meggyőzze a francia újságírókat.

Orbán Viktor visszavágott Dobrev Klárának: „Putyin elnök úr ott ült az önök konyhájában”

Miközben Dobrev Klára Orbán Viktort azzal vádolja, hogy milyen szoros viszonyt ápol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, évekkel korábban az orosz vezető náluk járt vendégségben.