Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Robbantással és lövöldözéssel fenyegetik az amerikai iskolákat TikTokon

Az FBI minden lehetséges fenyegetést komolyan vesz akkor is, ha kiderül, csupán egy rosszízű tréfáról van szó.

...svg content...Fotó: Unsplash
Észak-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

Az amerikai rendfenntartó szervek arra szólították fel a diákokat, hogy saját biztonságuk érdekében maradjanak otthon pénteken – adta hírül a SputnikNews. A döntést azok a bizonytalan eredetű TikTok üzenetek indokolták, amelyek arra utaltak, lövöldözések és robbantások várhatók aznap az Egyesült Államok iskoláiban.

„Az FBI minden lehetséges fenyegetést komolyan vesz. Rendszeresen együttműködünk bűnüldöző partnereinkkel annak érdekében, hogy meghatározzuk a fenyegetések hitelességét. Közben figyelemmel kísérjük a hírszerzést, de jelenleg nincs tudomásunk az iskolákat érintő konkrét vagy hiteles fenyegetésről Los Angeles régióban” – közölte az FBI szóvivője. Soron kívül Másodszor is elkésett az ATV ismert műsorvezetője, távozik a csatornától

A rendőrség, az FBI és az iskolák vezetése is úgy véli, a fenyegetés egy TikTok-kihívás lehet, vagy pedig azért teszik őket közzé egyesek, hogy távol maradhassanak az iskolától a téli szünet előtt. Ennek ellenére az oktatási intézmények és a rendőrség fokozott biztonsági intézkedéseket vezetett be az egyetemeken.

Új kémszoftver bukkant fel, a Pegasus helyett a Predator figyelt meg tízezreket

A TikTok Twitteren reagált, miszerint együttműködik a rendőrséggel, de eddig nem találtak bizonyítékot arra, hogy a fenyegetés a TikTokról származna vagy azon keresztül terjedne. Sokan osztották meg a tweet alatt az iskoláktól kapott üzenetek képernyőképeit, amelyek az iskolák fokozott biztonsági intézkedéseiről szólnak, és arra bíztatják a diákokat, ne hagyják ki az órákat.

Kiderült, tavaly összesen mennyi pénzt hozott Kína Magyarországra

Hatalmas összegekben fektettek be a kínai cégek Magyarországon 2023-ban, amit most számszerűsített a kormány Varga Mihály pénzügyminiszter által.