Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,162 $

Szlávik elmondta, miért lehet sokkal jobban megvédeni egy gyermeket oltással, mint egy felnőttet

Miután az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezte az 5-11 éves gyermekek oltását, Magyarországon is megkezdődött a gyermekek oltási akciója.

...svg content...Beoltanak egy lányt a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina gyerekek oltására alkalmas változatával Onozó Beáta gyermekorvos miskolci rendelõjében 2021. december 16-án. December 15-én országosan megkezdõdött az 5-11 év közötti gyermekek immunizálása, az érintett korosztályból elsõ körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát. MTI/Vajda János
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Szlávik János az RTL Klub Reggeli műsorában beszélt a jelenlegi járványhelyzetről, valamint arról, hogy miért tudjuk jobban megvédeni a gyermekeket az oltással, mint a felnőtteket. A szakember mindenekelőtt kiemelte, a gyermekek esetében sokkal nehezebb detektálni a fertőzést, mivel az esetek többségében teljesen tünetmentesek.

Éppen ezért szinte lehetetlen a szülő számára is, hogy felismerje a betegséget, éppen ezért minden lehetőséget meg kell ragadni, hogy megóvjuk őket a fertőzéstől, és annak hosszabb távú következményeitől. A gyermekek oltása kapcsán a szakember kiemelte, teljesen természetes, hogy léteznek gyermekkori oltások, tapasztalatai szerint pedig a szülők többsége ezen elv alapján viszik is oltásra gyermekeiket. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Szlávik aláhúzta, minden oltásnál előfordulhatnak mellékhatások, így a koronavírus elleni oltás kapcsán is ugyanezt tudja elmondani: a gyermekek az oltást követően tapasztalhatnak némi fáradtságot, az injekció helyén fellépő fájdalmat, illetve kicsit rosszabb lehet a közérzetük az oltást követő napokban.

A szakember elmondta, nem kell aggódni a mellékhatások miatt, ugyanis semmi különbség nincs az átlagos oltások mellékhatásaihoz képest, ráadásul ez az egyetlen módszer, amivel megóvhatjuk a gyermekeket a fertőzéstől. A szakember azt is elárulta, hogy valójában sokkal könnyebben meg tudjuk védeni a gyermekeket a fertőzéstől, ugyanis míg a felnőttek esetében tudjuk, hogy x százalékos a vakcina, a gyermekek esetében ez nem így van.

Szlávik megjegyezte, habár a felnőttek esetében meg van határozva, hogy a vakcina milyen mértékben képes védelmet nyújtani a fertőzéssel szemben, a gyermekek esetében ezek az értékek sokkal magasabbak, tehát nagyobb eséllyel lesznek képesek védekezni a fertőzés ellen.

Magyarországon a Pfizer oltóanyagával oltják a a gyermekeket, Szlávik pedig megjegyezte, ez nem azt jelenti, hogy a többi vakcina ne lenne erre alkalmas, csupán arról van szó, hogy még nem érkezett be annyi vizsgálati anyag, mely alátámasztaná azt, hogy a többi vakcina is alkalmas gyermekek számára. A gyermekek a normál dózis harmadát kapják meg, ezért itt is szükséges az előzetes regisztráció, ugyanis egy ampullából 10 gyermeket tudnak beoltani.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.