Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,295 $

Megdöbbentő tulajdonság derült ki az omikron vírusvariánsról

Egyre többet tudnak meg az új vírusvariánsról, ami rövid időn belül minden országban elterjedhet, és nem kizárt, hogy átveheti az eddig legrosszabbnak tartott delta variáns helyét.

...svg content...Fotó: Unsplash
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Sky News arról ír, hogy egy hongkongi tanulmány szerint az omikron variáns 70x gyorsabban képes szaporodni az emberi légutakban, mint a delta mutáció. Ugyanakkor a kutatók arra is rámutattak, hogy a variáns kevésbé jól szaporodik az emberi tüdőszövetben, mint az eredeti vírustörzs.

Ennek lehet oka az, hogy a tünetek kevésbé intenzívek, mint például a delta variáns esetében. A kutatást vezető professzor, Dr. Michael Chan Chi-wai arra figyelmezteti az embereket, hogy az omikront komolyan kell venni, és a variáns által jelentett általános veszély valószínűleg nagyon szignifikáns. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Szintén fontos megjegyezni, hogy a betegség súlyosságát nemcsak a vírus szaporodása határozza meg, hanem a fertőzésre adott gazdaszervi immunválasz is, és a közelmúltban elvégzett vizsgálatok arra mutattak rá, hogy a variáns részben képes kikerülni a vakcinák és a korábbi fertőzések immunitását.

Rendkívül olcsó covid-tesztek árusításába kezdhet az Amazon

Emiatt is tartják nagyon jelentősnek a variáns által mutatott fenyegetettséget. Az ázsiai kutatócsoport már sikeresek izolálta a variánst, egy eltávolított tüdőszövetet használtak fel az új mutáció vizsgálatához.

A tanulmányokban foglaltak szerint az omikron gyorsabban szaporodik, mint az eredeti Sars-CoV-2 vírus és a delta variáns az emberei hörgőkben. A tanulmányban kihangsúlyozták, hogy ez a hetvenszeres replikáció aggodalomra ad okot, ami magyarázattal szolgál a vírus fokozott átvehetőségére.

Egyelőre nem világos, hogy a tüdőfertőzőképesség tízszeres csökkenése ezen laboratóriumi vizsgálatban milyen hatással van a betegekre. Ez jó hírnek is tűnhet, de ha a vírus hetvenszer gyorsabban képes szaporodni, miközben tízszer lassabban fertőz, még mindig hétszeres megbetegedési kockázatot jelenthet.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Ezek a legnépszerűbb hazai úti célok a pünkösdi hosszú hétvégén

A nyári szünet előtt még egy hosszú hétvége kedvez az utazókedvűeknek: a pünkösdi hosszú hétvége közel annyira népszerű, mint a húsvét volt.

Szentkirályi Alexandra Gyurcsány odaszólása miatt lépett be a Fideszbe

Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök odaszólása miatt lépett be a pártba Szentkirályi Alexandra, aki azóta kormányszóvivő is volt.