Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

A magyarok többsége hajlandó megfizetni a környezetkímélő csomagolást

Kissé meglepő, hogy ez az eredmény Magyarországon született, ezzel együtt viszont hatalmas előrelépést jelent a tudatosabb életmód felé.

...svg content...Fotó: Unsplash/Maksim Siadura
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

A Rondo Hullámkartongyártó Kft. kutatása szerint fontos szempont a hazai vásárlóknak, hogy környezetkímélő csomagolású terméket válasszanak. A felmérés rávilágított, hogy a magyarok 73 százaléka törekszik a fenntarthatóbb életmódra, illetve igyekeznek változtatni meglévő szokásaikon – számolt be a Blikk.

A kérdőív egyik fontos aktualitása a világjárvány, ami jelentősen növelte a környezettudatosabb szemléletmód terjedését, a válaszadók 10 százaléka ugyanis a pandémia kitörése óta nagyobb figyelmet fordít a fenntarthatóságra.

Ebbe ugyanúgy beletartozik a szelektív hulladékgyűjtés, a csomagolóanyagok, dobozok újrafelhasználása, vagy éppen a már említett környezetbarát csomagolású termékek választása. A megkérdezettek mindössze 12 százaléka nem tulajdonít ezeknek szerepet.

Miklós Zsolt, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezető igazgatója szerint a válaszadók 62 százaléka szerint a papír és a hullámkarton áll a környezetbarát csomagolások élén, melyek egyébként is teljes mértékben újrahasznosíthatóak.

Ezt követi az üveg (20%), majd a fém (5%), a lista végén pedig 2-2 százalékponttal a még manapság is túlságosan népszerű műanyag, valamint hungarocell áll. A reprezentatív felmérés szerint a hazai vásárlóközönség egyharmada előnyben részesíti azon gyártók termékeit, melyek környezetbarát csomagolást alkalmaznak, 74 százalékuk pedig hajlandó akár többet is fizetni ezekért.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.