Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,51 Ft
Euró
389,27 Ft
Font
453,55 Ft
Bitcoin
64,306 $

Berobbant a koronavírus-járvány Kínában, megkezdődtek a gyárbezárások

A tőzsdei vállalatokon kívül az üzemek is felfüggesztették működésüket azt követően, hogy rohamosan megemelkedett a covid-esetek száma Kína egyik legnépesebb tartományában.

MTI/AP/Andy Wong
Ázsia

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Kína keleti részén fekvő Csöcsiang tartományban a múlt héten 173 helyi új koronavírusos esetet jelentettek, ami a legnagyobb járványkitörés a tartományban az idei évben. Tegnap egész Kínában 80 új esetet találtak, ebből 74 volt a tartományhoz köthető – írta a Portfolio.

A Nongbo Homelink, amely műanyag termékeket gyárt, a hatóságok kérésére állította le a gyártást Ningbo városában. A szellőztető rendszerekhez berendezéseket gyártó Zheijang Jindun Fans szintén leállította a Shaoxing városában található gyárát a hatóságok járványintézkedései következtében és közölte, hogy késlekedhetnek a szállításai a hónapban emiatt. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

A gyártás a felsoroltakon kívül szünetel a  Zheijang Zhongxin Fluoride Materials, a Zheijang Fenglong Electric, a Zhejiang Jingsheng Mechanical & Electrical cégeknél is.

Egyelőre nem tudni, meddig tarthat az üzemek felfüggesztése, szakértők attól tartanak, hogy az újabb járványhullám megpecsételheti az ellátási lánc sorsát, így újabb fennakadások várhatóak.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Jön az F1-es Miami Nagydíj, élőben adja a tv

Már 21 órától érdemes figyelni az eseményeket a Miami Nagydíjon, kezdve a pilótaparádéval, ami mindig érdekes és látványos.

Már ismertek a Hatoslottó legújabb nyerőszámai

Megjelentek a legújabb nyerőszámok a Hatoslottó-sorsolás után, és mint általában az lenni szokott, sok pénzt lehetett nyerni.