Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,604 $

Bezáratnák a gödiek a helyi Samsung-gyárat

MTI Fotó: Beliczay László
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 12. - 08:52

Elegük lett a lakosoknak abból, hogy éjjel túlságosan hangosan zakatolnak az üzemben a gépek, ezért úgy döntöttek, tesznek azért, hogy változzon a helyzet.

Legalább 1 400 panaszlevelet intéztek a Pest Megyei Kormányhivatalnak a Samsung-gyár vonzáskörzetében lakók. A helyiek érdekeit képviselő Göd-ÉRT abban bízik, hogy eredményre vezethet a levélküldő kampány, és csendesedni fog a környék.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

Úgy ébredek fel, hogy előbb érzem a gyomromban, hogy már megint elkezdte, ez olyan este 10 és éjfél között történik jellemzően, és egészen reggelig” – nyilatkozta egy helyi lakos az ATV televíziócsatorna riporterének.

Az önkormányzat tud a problémáról, de nincs hatásköre a beavatkozáshoz. Az alpolgármester szerint amióta a kiemelt gazdasági övezet besorolást megkapta a Samsung-gyár körüli terület, nekik nincs rálátásuk a dolgokra.

Mi is arra törekednénk, hogy a vonatkozó szabályokat betartva a gyár biztonsággal tudjon működni úgy, hogy a lakosság kockázatai, illetve a veszélyek minél alacsonyabban tarthatóak legyenek” – mondta az alpolgármester.

A Göd-ÉRT Egyesület szerint 39 utca 500 ingatlanjának lakóit zavarja a zaj, már majdnem 1440 levelet küldtek el a Pest Megyei Kormányhivatalnak. Az egyesület azt is feltárta, hogy a Samsung 2 épületrésze használatbavételi engedéllyel sem rendelkezik – emiatt már bírságot is kaptak, 1 millió forintot kellett megfizetniük.

A Pest Megyei Kormányhivatal folyamatosan ellenőrzi a használatbavételi engedéllyel nem rendelkező épületrészeket, azonban a Gödről kapott levelekre és a zajterhelésre nem tértek ki.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.