Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,568 $

Még mindig nincs papíron koronavírus-fertőzött Észak-Koreában, mégis mindennap az omikronra figyelmeztetnek

Az észak-koreai állami média állítása szerint legalább hatszor gyorsabban képes terjedni az omikron variáns, mint a delta, ezért már 1421 embert leteszteltek.

...svg content...Észak-koreai rakétakísérletrõl szóló tudósítás egy szöuli pályaudvar tévéképernyõjén 2021. október 19-én. A dél-koreai és a japán hadsereg közlése szerint Észak-Korea ballisztikus rakétát indított a Japán-tenger felé, folytatva a közelmúltban végrehajtott fegyverkísérletek sorozatát. MTI/EPA/Dzson Hon Kjun
Ázsia
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Észak-Korea arról tájékoztatta az Egészségügyi Világszervezetet, hogy még mindig nincs koronavírus-fertőzöttjük, pedig 1241 tesztet elvégeztek – írja az NK News. A WHO szerint legalább 128 olyan embert is teszteltek, aki influenzára vagy egyéb felsőlégúti fertőzésre utaló tünetet produkált.

A világszervezet adatai szerint Észak-Korea már 46 985 emberen végzett PCR-tesztet, de ezt lehetetlen független forrásból megerősíteni, csak a hatósági számokat tudják eltárolni. A WHO azt sem tudja megerősíteni, hogy egyetlen fertőzött nem volt még az országban. Soron kívül Orbán Viktor hétvégén is munkában van, Csehországba utazott

Az állami média viszont eközben mindennap figyelmeztet az omikron-variáns veszélyeire, az elmúlt két hét során többször mondták el, hogy ötször olyan gyorsan terjed, mint a delta variáns és háromszor nagyobb valószínűséggel fertőz újra korábbi beteget.

Természetesen azt sem hagyta ki a rezsim által irányított média, hogy Dél-Koreát hozza fel példának, ahol már szintén megjelent az omikron. A híradásokba azt állították, hogy már 24 omikronos fertőzöttet találtak csak Szöulban.

Több, észak-koreai hírekkel foglalkozó hírportál és maga az állami média is megerősítette, hogy a pártközpontból arra utasították a regionális tisztviselőket, hogy erősítsék meg a járvány elleni védekezést, ha kell, akkor szigorítások útján.

Észak-Korea továbbra sem kezdte el átoltani lakosságát, az állampárt ráadásul többször hangsúlyozta, hogy a vakcinák önmagában nem elegendők. A COVAX-program keretében még majdnem 7 millió adag AstraZeneca-vakcinát is kaphatna az ország, ezt azonban visszautasították.

Deutsch Tamás szerint a Tisza Párt az új DK, Magyar pedig Péter a következő Gyurcsány

Deutsch Tamás azon a véleményen van, hogy a Tisza Párt lett az új DK, és Gyurcsány Ferenc sem tűnt el, mert valójában Magyar Péterré változott.

Jön Szoboszlai következő nagy meccs, élőben adja a tv

Szoboszlai Dominik mérkőzését is élőben adja a televízió, ami a Manchester City újabb pontvesztése miatt különösen fontos lehet.

Óriási híreket kaptak Szoboszlaiék a meccsük előtt

A Manchester City egyértelműen gödörbe került, jól bizonyítja mindezt az is, hogy két meccs óta nyeretetlenek.