Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,012 $

Három nagyvállalat uralja az online hirdetési piacot

Az Alphabet, a Meta, valamint az Amazon öt év leforgása alatt megkétszerezték a részesedésüket a hirdetési bevételekben.

Twenty20
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A digitális hirdetések piaca, más hirdetési csatornákkal ellentétben, nem csökkent a járvány alatt, és idén újabb 30,5 százalékos növekedést várnak tőle az elemzők. Egy jelentés szerint a teljes hirdetési piac idén 763 milliárd dollár bevételt generál majd, ami egy enyhébb emelkedés a tavalyi értékhez képest, viszont 18,7 százalékkal több, mint 2019-ben – adta hírül a Portfolio.

Az online hirdetések Kínán kívüli piacának 80-90 százalékát a Meta, az Alphabet, illetve az Amazon uralja, 2016 óta gyakorlatilag megduplázták a részesedésüket a hirdetési platformok bevételeiben. Soron kívül Videón a jelenet, ahogy megrángatják a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistáját

A dominancia kettős hatással van a hirdetőkre, hiszen egyrészt kedvezőtlenebb pozícióba kerülnek az áralku során, másrészt azonban a széles felhasználói bázissal rendelkező nagy szereplők egységes kapcsolódási pontot jelentenek, ahonnan a hirdetők fogyasztók tömegeit érhetik el – írta a lap.

A koronavírus-járvány alatt – korántsem meglepő módon – jelentősen visszaesett a nyomtatott újságok és hirdetések piaca, e két kategóriában a hirdetési bevételek 2019 óta 27 százalékkal csökkentek.

A televíziós reklámok aránylag jól teljesítettek, a mozis hirdetési piac profitja viszont 73 százalékkal, míg a kültéri hirdetésekből beáramló bevételek 13 százalékkel zuhantak be.

Végjátékos büntetővel bukta el a győzelmet a Manchester United az Old Traffordon

A Manchester United ismét saját magát hozta nehéz helyzetbe, most a Burnley ellen az Old Traffordon.

100 ember letartóztatásával végződött egy palesztin-párti tüntetés Bostonban

Mintegy 100 személyt vettek őrizetbe a hatóságok egy palesztinbarát tüntetésen egy bostoni egyetemen, miközben a gázai konfliktus elleni tiltakozások egyre intenzívebbé válnak az amerikai egyetemeken.