Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,90 Ft
Euró
391,04 Ft
Font
457,83 Ft
Bitcoin
60,498 $

Szlávik szerint, aki még oltatlan, az nagyon gyorsan szaladjon az első oltásért

A neves és elismert szakértő nagyon fontosnak tartja a harmadik oltást, ami szintén életmentő lehet.

Fotó: Előkészítik az oltáshoz a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a Kanizsai Dorottya Kórházban Nagykanizsán 2021. december 5-én. A november 22-én kezdődött oltási akcióban regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában, valamint a szakrendelőkben is. MTI/Varga György
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Magyarországon továbbra sem kötelező az oltás felvétele, kivéve pár szegmenst. Az oltási akcióhét azonban ismét rámutatott arra, hogy milyen sikeres lehet egy esemény, és rengeteg embert mozgattak meg vele.

Hamarosan újabb és újabb akciónapokat szervez a kormány, hogy meggyőzze az embereket az oltás fontosságáról. Azok, akik azt gondolják, hogy a két oltás elegendő, tévednek, mert az adatok rámutattak arra, hogy szükség van egy következő körre.

„Kell, kell a harmadik oltás!” – emelete ki Szlávik a Mokka vendégeként hétfő reggel. „Azokban az országokban, ahol a két oltás ellenére elindult a járvány, csak a harmadik oltással sikerült megállítani. Úgy tűnik, Magyarországon is így van.”

„Mi is így látjuk, akinek három oltása van, leg-legritkább esetben kerül kórházba, úgyhogy kell mindenképpen. Ráadásul az idő miatt kell, ezek az oltások rendkívül jól működnek, de nem a végtelenségig.”

„Három-négy hónap után elkezd csökkenni a védelem, a hatodik hónapnál pedig olyan mértékben lecsökken, hogy muszáj egy harmadik oltást beadni, ami még az eredetinél is jobban növeli a védelmet.”

„Úgyhogy mindenkinek azt javaslom, aki kettőt vett fel, oltassa be magát. Természetesen, aki egyáltalán nem, az nagyon gyorsan szaladjon az első oltásért.”

Bőnyi iskolai késelés: javítóintézetbe kerül a 12 éves elkövető

30 napra rendelte el a Győri Járásbíróság annak a 12 éves lánynak a letartóztatását, aki szívtájékon szúrta osztálytársát.