Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,55 Ft
Euró
388,21 Ft
Font
452,80 Ft
Bitcoin
63,209 $

Az Arsenal Xavit megkerülve kereste meg a játékos családját, hogy elhozza a Barcából

Nem gyakori, de most pontosan ez történt meg, a játékos pedig nem más, mint Ronald Araújo.

Jürgen Klopp, az FC Liverpool vezetõedzõje a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjében játszott FC Liverpool-RB Leipzig visszavágó mérkõzés kezdete elõtt a Puskás Arénában 2021. március 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

A játékosnak 2023-ban jár le a szerződése a klubbal, és ha meg akarják tartani, akkor minél előbb össze kell állítaniuk egy ajánlatot, amivel meghosszabbíthatnák szerződését, mielőtt még ingyen távozna a csapattól. Ha azonban mégsem sikerül meggyőzni a maradásról, a jövő nyár lesz az utolsó alkalom, amikor pénzt is láthatnak eladásából.

A Barca jelenlegi gazdasági helyzete azonban nem engedi meg, hogy nagyobb összeget kínáljanak fel a játékosnak, hogy maradásra bírják, viszont azt sem bírná el a klub, ha egyszerűen hagynák, hogy ingyen kisétáljon az ajtón, ahogyan ez megtörtént már Messivel, és akár meg is történhet Dembélével. Soron kívül Szerdától ismét olcsóbb lesz az üzemanyag

Az El Nacional értesülései szerint Joan Laporta még nem kezdte meg a tárgyalásokat a 22 éves játékossal, ami nem igazán tetszett ügynökének, hiszen a játékos már egyáltalán nem látja jövőjét a csapatban, ugyanis konkrétan ő keres a legrosszabbul, így érthető, hogy frusztrálja a megbecsülés hiánya.

Az a helyzet, hogy Araújo fantasztikusan játszik, és érthetetlen, hogy hogyan kereshet még 500 ezer eurónál is kevesebbet évente. A játékos kényelmetlen helyzete azonban nem maradt észrevétlen a futballvilágban, a Liverpool ugyanis szemet vetett az ifjú tehetségre.

Jürgen Klopp egyenesen rajong a játékosért, és szerinte tökéletesen passzolna az ő rendszerébe, azonban ahhoz, hogy átcsábíthassa a Barcától, fel is kell mutatnia valamit. Ami azt illeti, Klopp nem aprózza el, és több eszköze is van arra, hogy az átigazolásra motiválja a játékost: a pénz, és ígéret arra, hogy benne lesz a kezdőben.

A pénz pedig kulcsfontosságú szerepet tölt be a történetben, hiszen Klopp jóval magasabb fizetést kínálna a játékosnak: az El Nacional értesülései szerint a Liverpool akár 6 millió eurót is lerakhat majd az asztalra, hogy meggyőzzék a váltásról. Ilyen számokkal a Barca biztosan nem fog tudni versenyezni, ezzel együtt viszont Xavi projektje is erősen megkérdőjeleződik.