Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,64 Ft
Euró
388,88 Ft
Font
452,11 Ft
Bitcoin
62,965 $

Már csak egy hónap, és megszűnik az online gyógyszerrendelés

A parlament kedden elfogadta a gyógyszerek csomagküldési korlátozására vonatkozó törvénymódosítást, melynek értelmében 2022 januárjától nem lehet hozzájutni interneten vény nélküli készítményekhez.

Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által október közepén benyújtott egészségügyi jogcsomaggal egyebek mellett módosították a gyógyszertörvényt is, a rendeleteket végül kedden fogadták el.

Ennek értelmében a jövőben bármilyen gyógyszert kizárólag a gyógyszertárak szakdolgozói – például gyógyszerész vagy szakasszisztens – vihetnek házhoz. Ez a szabály a vényköteles gyógyszerekre eddig is vonatkozott, azonban a vény nélküli termékek megrendelhetők voltak webshopokból is, amelyeket csomagküldő szolgáltatók vittek el a betegeknek – olvasható a Népszava riportjában. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Marjai Tamás, a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének szakmai igazgatója szerint az intézkedés hátrányosan érintheti mind a betegeket, mind a gyógyszertárakat, főleg a koronavírus-járvány negyedik hullámának tetőzése idején.

Egyelőre nehéz felmérni a piaci reakciókat, és sok gyógyszertár az utolsó pillanatig reménykedett, hogy Semjén Zsolt tervezetét mégsem fogják elfogadni. De miután kedden elfogadták, minden csomagküldésben érintett gyógyszerésznek el kell gondolkodnia, hogy mi legyen – tette hozzá a szakember.

Eddig több mint félezer patika látott neki az online gyógyszerforgalmazásnak, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag minden ötödik gyógyszertár rendelkezik a tevékenységhez szükséges engedéllyel, amit hamarosan visszavonnak tőlük. Havi szinten nagyjából 150 ezer megrendelés érkezik be az online gyógyszertárakba, és ez a szám a második, harmadik járványhullám idején 300 ezer környékén is tetőzött.

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.