Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,23 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,398 $

Lemásolta egy kínai vállalat a Tesla Cybertruckját

A kínai EdisonFuture elektromos autókkal foglalkozó startup által készített új villanypickup koncepció szinte ugyanúgy néz ki, mint Elon Muskék futurisztikus járműve.

EdisonFuture
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az EF1-T néver keresztelt elektromos és napelemes teherautó múlt héten debütált a Los Angeles-i Autókiállításon. A jármű formája hátborzongatóan hasonlít a Tesla jövőre megjelenő Cybertruckjához – alapvetően egy klónról van szó, egyetlen jelentős különbséggel: egy napelemes tömböt tartalmaz, amely a teherautót közvetlenül napenergiával tölti fel, ami a vállalat szerint napi 56 kilométeres hatótávolságot biztosíthat.

Nehéz érdemi véleményt alkotni egy olyan teherautóról, amely még nincs a fogyasztók kezében, viszont érdekes látni, hogy az EV-cégek kacérkodnak a fedélzeti napelemek ötletével, amelyek elképzelhetően fontos puzzle-darabkái lehetnek a teljes töltési infrastruktúrának – írta az Autoweek. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A vállalat „Armadillo Armor”-nak, vagyis „tatupáncélnak” nevezi azt a részt, ahol a napelemek kitárulkoznak, majd később szétterülnek, hogy felfogják a lehető legtöbb napsugarat, és megvédjék az autóban utazókat. Csak reméljük, hogy tartósabb, mint a Cybertruck állítólag golyóálló üvege, amelyet a Tesla első bemutatójának estéjén összetörtek.

Fotó EdisonFuture

A Tesla jelenlegi kínálatában nem szerepelnek a fedélzeti napelemek, bár legalább egy startup megpróbált közösségi adománygyűjtéssel finanszírozni egy utólagos módosítást a járműveihez, amelyet egy mutatós renderfotóval reklámoztak.

A lap elemzése szerint az elektromos autógyártók problémája az, hogy a pickupok szerelmeseit rávegyék az olyan merész tervezésű teherautók megvásárlására, mint a Cybertruck vagy az EF1-T. A Ford, a GM és a GMC hagyományosabb stílusú elektromos teherautói sokkal hamarabb kerülnek piacra, mint a Tesla vagy az EdisonFuture, és további jó hír számukra, hogy így is rengeteg előrendelést kell teljesíteniük.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.