Dollár
395,41 Ft
Euró
412,67 Ft
Font
480,98 Ft
Bitcoin
17,094 $

Kudarcba fulladt a Cybertruck tesztvezetése, a monstrum többször is megsértette a közlekedési szabályokat

Tesla
not image

Kulcsár Péter

2021. május 12. - 09:58

A Tesla vezérigazgatójának szombat esti, Saturday Night Live show-ban való szereplése apropóján New Yorkban vitték el egy körre az idén év végén piacra kerülő futurisztikus terepjárót.

A Cybertruck New York utcáin körözgetett, amelyről természetesen a Tesla hivatalos Twitter-fiókja is beszámolt. A klipen az látszik, amint az elektromos meghajtású gépjármű erősen vakító fényszórói felvillannak a távolból, miközben lassan elhúz a Times Square környékén.

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek

Habár a Cybertruck kecses mozgására minden járókelő figyelmes lett, és valóban elbűvölő látványként értékelhető, a Futurism magazin kiszúrta, hogy több ízben is megszegte a jelenleg érvényben lévő közlekedési szabályozásokat.

New Yorkban például minden járművön kötelező a külső visszapillantó tükör, a terepjárón azonban egy sem volt, helyette ugyanis belső szenzorokra hagyatkoznak, ez viszont a jelenlegi szabályok értelmében törvénytelen.

Miközben óriási a hype a Cybertruck körül, egyelőre még bizonytalan a rajt időpontja, bár korábban maga Elon Musk lengette be, hogy 2021 második felében várható az egyedi dizájnnal felruházott monstrum érkezése, ám a dátum még nincs kőbe vésve.

A Tesla és a SpaceX vezetője mindeközben egészen biztosan nem fog unatkozni, hiszen rengeteg aktív projektre számíthatunk idén – elég csak a Starlink műholdak pályára állítására, a NASA-val való együttműködésre és a kriptovaluták piacára gondolnunk, Musk garantáltan szórakoztat majd minket valamivel.