Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,853 $

Kidobtak egy népszerű aktivistát az American Airlines járatáról, mert nem viselt maszkot

A légitársaság egyik járatán dolgozó személyzet tagjai eltávolítottak egy férfit a fedélzetről, mivel elutasította az arcvédő viselését.

Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A légitársaság egyik járatán dolgozó személyzet tagjai eltávolítottak egy férfit a fedélzetről, mivel elutasította az arcvédő viselését.

Csütörtökön a cég képviselői bejelentették, hogy Brandon Straka számára tiltott lesz az utazás egészen addig, amíg fel nem oldják a maszkok repülőgépeken való hordásával kapcsolatos óvintézkedéseket. Soron kívül Megható fotóval kívánt boldog anyák napját Orbán Viktor

Straka egy viszonylag híres amerikai konzervatív aktivista, akinek 400 ezer követője van Twitteren. Szerdán egy videót töltött fel a közösségi platformra, melyben arról beszélt, hogy kidobták őt az egyik járatról felszállás előtt, mert nem volt rajta maszk, egyúttal megvádolta az American Airlines alkalmazottjait agresszív viselkedés miatt.

A vállalat határozottan kiáll a szabályai mellett, csupán a csecsemőknek, valamint a fogyatékkal élőknek és más, súlyos szervi betegségekben szenvedő embereknek engedélyezik a maszkok elhagyását.

A hivatalos közleményben az American Airlines vezetősége azt írta,

„Elköteleztük magunkat az utasaik és a dolgozóink biztonsága és egészségének megőrzése mellett. Az ügyfeleinktől elvárjuk, hogy elfogadják a rendeleteinket, ha pedig nem így tesznek, akkor megtagadhatjuk tőlük a jövőbeni utazásokat.”

Straka nem kívánta kommentálni a légitársaság kijelentéseit, azonban egy korábbi tweetjében elmondta, az eset után halálos fenyegetéseket kapott e-mailben és a közösségi médiában.

Az incidens a New York-i LaGuardia repülőtéren történt, amikor is Straka az arcán lévő maszkot egyszerűen levette. Miután megkérdezték tőle, van-e bármilyen komoly betegsége, amely miatt kénytelen arcvédő nélkül lennie, megtagadta a válaszadást.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/elstartolt-a-koronavirus-oltoanyag-gyartasa-nagy-britanniaban/

A Manchester United edzője lehet Tuchel utódja a Bayern Münchennél

Még akár az is megtörténhet, hogy a Manchester Unitednál küszködő edző veszi át a bajor klub irányítását.

Vasárnap délután ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban

Miután az elmúlt időszakban Szoboszlai Dominik nem egyszer a kispadról állt be, nem lehet tudni, hogy Klopp a nagy rangadó idején milyen formában számít rá.