Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,31 Ft
Euró
389,45 Ft
Font
455,23 Ft
Bitcoin
57,017 $

Kásler Mikós bejelentette, hogy mikortól lesz elérhető a Pfizer oltóanyaga az 5-11 éves korosztály számára

A Pfizer koronavírus elleni oltóanyagának alkalmazását 5-11 éves gyermekek körében már az EU is jóváhagyta, így Magyarországon is rövidesen megkezdődik a gyermekek oltása.

Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere a miskolci központi kórház fejlesztésérõl tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erõforrások Minisztériumában 2021. november 19-én. Beruházásokkal, korszerûsítésekkel újul meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gyermek- és ifjúsági pszichiátriája, valamint a gyermeksürgõsségi ellátás. MTI/Soós Lajos
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A koronavírus elleni védőoltás eddig csak felnőttek és tinédzserek számára volt elérhető, nemrég azonban az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) bejelentette, hogy engedélyezi a Pfizer koronavírus elleni oltóanyagának beadását az 5-11 éves korosztálynak is.

Az EMA ajánlása szerint a Comirnaty elnevezésű vakcina általános, felnőtteknek adható adagjának harmadát kell beadni a legkisebbeknek, mely pontosan azt jelenti, hogy míg a felnőttek esetében ez az adag 30 mikrogramm, addig az 5-11 éves korosztályban két, 10 mikrogrammos adagban, háromhetes szünettel lehet beadni a vakcinát.

Miután az EU engedélyezte a Pfizer vakcinájának alkalmazását gyermekek számára, a magyar kormány is megvitatta a lehetőséget, és úgy határoztak, hogy Magyarországon is bevezetik az 5-11 éves korosztály oltását. Kásler Miklós Facebook-oldalán számolt be arról, hogy pontosan mikortól élhetnek a lehetőséggel a szülők.

„2021. december 20-át követően az 5-12 év közötti gyermekek számára is elérhető lesz a Pfizer vakcina. Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett el a járványkezelés azzal, hogy Európai Gyógyszerügynökség csütörtökön engedélyezte az 5-11 évesek oltását is a Pfizer-vakcinával. Magyarország készen áll gyermekeink oltásának a megszervezésére, van elég Pfizer-vakcina és a kormány a gyermekek oltására való további Pfizer vakcinákat kötött le” – írta bejegyzésében Kásler Miklós.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.