Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,103 $

Megtalálták az első két omikronos fertőzöttet az Egyesült Királyságban

A koronavírus-fertőzés legújabb, omikron névre keresztelt variánsát már a briteknél is regisztrálták.

...svg content...Fotó: Unsplash/Mufid Majnun
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Két nagy-britanniai páciens szűrővizsgálatának leletében a koronavírus új, omikron nevű variánsát azonosították – közölte szombaton Sajid Javid brit egészségügyi miniszter. Brit járványügyi szakértők egybehangzó nyilatkozatai szerint ugyanakkor nem kell attól tartani, hogy katasztrófát okozhat az új koronavírus-változat felbukkanása.

Javid szombat délután elmondta: az általa vezetett tárca egészségügyi biztonsági hivatala (UK Health Security Agency, UKHSA) előző este értesítette arról, hogy két pozitív koronavírus-leletben az először Dél-Afrikában azonosított omikron vírusváltozatot izolálták. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az egyik érintett páciens a kelet-angliai Chelmsfordban, a másik a közép-angliai Nottingham városában él. Mindketten elkülönítésbe vonultak a velük egy háztartásban élőkkel együtt.

Sajid Javid elmondta, hogy a két eset összefügg egymással, de nem részletezte, hogy miként. Hozzátette ugyanakkor, hogy a brit kormány elővigyázatossági intézkedésként négy újabb afrikai országot vesz fel vasárnaptól a járványügyi szempontból legkockázatosabbnak tekintett országok vörös listájára.

(MTI)

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.