Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,205 $

Repülőjáratokat törölnek és iskolákat zárnak be Kínában a koronavírus miatt

Összesen három fertőzöttet találtak Shanghajban. 

Fotó: Unsplash/ Önder Örtel
Ázsia

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Shanghaj két repülőterén összesen 500 járatot töröltek, néhány iskolát bezártak, hat kórház felfüggesztette a járóbeteg-ellátást, miután három koronavírus-fertőzöttet találtak. 

Azt is elrendelték, hogy minden olyan tartományokon átívelő szervezett utazást törölni kell, amely a várost érinti. 

Három barátról van szó, akik akik a múlt héten együtt utaztak a közeli Szucsou városába. A kínai egészségügyi hatóságok hozzátették, hogy mindhárman teljes körűen be vannak oltva – írja a The Guardian.

Az érintett baráti társaság állítólag együtt vacsorázott két „közeli kapcsolatnak“ minősített férfival, akiknek a tesztje csütörtök este szintén pozitív lett. Egy másik férfinak, akivel szintén találkoztak, ugyancsak pozitív lett a tesztje. 

A kínaiak mindent megtesznek, hogy ne terjedjen a járvány, ugyanis februárban mindenképpen szeretnék megrendezni a téli olimpiát, amelyre szintén szigorú intézkedésekkel készülnek. 

Kiderült, melyik cukorhelyettesítő pörgeti fel leginkább az agyunkat

Pontosabban egyelőre még csak az egerek agyában látták ezeket a változásokat, de hamarosan embereknél is bizonyítást nyerhet a teória.

Jön a Real Madrid nagy meccse, nagyon közel a bajnoki cím

Hazai pályán több mint kötelező lesz hoznia a Cadiz elleni meccset a Real Madrid, amivel rendkívül közel kerülhet a bajnoki címhez.