Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,93 Ft
Euró
388,99 Ft
Font
453,13 Ft
Bitcoin
63,709 $

Óriási pénzbírságot kapott a magyar piacról kivonuló orosz bank

A Magyar Nemzeti Bank átfogó vizsgálata alapján a Sberbank mintegy 41,3 millió forintos bírságot kapott.

MTI/Marjai János
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A vizsgálat a hitelezési kockázat területén megállapította, hogy a Sberbank nem a jogszabályoknak megfelelően végezte egyebek közt az ügyfélminősítést és a fedezetek nyilvántartását.

Nem felelt meg teljes mértékben a törvényi, illetve a felügyeleti elvárásoknak a hitelintézet az ingatlanfedezetek értékelésére, a hitelbírálati előterjesztések teljeskörűségére, az ügylet- és biztosíték-monitoringra, illetve a behajtási stratégiára vonatkozó folyamatai kapcsán sem – olvasható a Napi.hu beszámolójában. Soron kívül Magyar Péter pert helyezett kilátásba a kiszivárgott mentőszolgálati jegyzőkönyv miatt

A jegybank az értékvesztés és tőkeszámítás kapcsán is komoly hiányosságokat talált, ezen felül nem a jogszabályi előírásoknak megfelelően állította össze Konszolidált Biztosított Betéti (KBB) adatállományát sem.

A Magyar Nemzeti Bank által mai nap folyamán közzétett határozat alapján 2021 decembere és 2022 novembere közötti határidők kitűzésére kötelezték a Sberbankot a fentebb említett problémák megszüntetésére.

A jogszabálysértések miatt az MNB összesen 41,3 millió forint felügyeleti bírságot is kiszabott a Sberbankra, ám fontos megjegyezni, hogy a feltárt hibák nem érintik a hitelintézet megbízható működését.

Bemutatták a SpaceX első, űrsétákhoz tervezett high-tech ruháját (videó)

Bemutatta a SpaceX azokat a különleges űrruhákat, amelyeket a "Polaris Dawn" küldetés során végrehajtott űrséta alkalmával fognak viselni az űrhajósok.

Sztrájkkal tiltakoznak a RAI olasz közszolgálati televízió dolgozói

Munkabeszüntetésbe kezdtek hétfőn a RAI olasz közszolgálati televízió munkatársai, tiltakozva a költségvetés-csökkentés, a munkavállalói jogok helyzete és a politikai befolyás ellen.

Ismét növekedésnek indultak az élelmiszerárak, mutatjuk, mi drágult a leginkább

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete által közzétett jelentés szerint jelentős áremelkedés tapasztalható a világpiacon, különösen a növényi olaj, a hús és a gabona esetében.