Hiába vonul ki az orosz Sberbank, nem kell kétségbeesnie a bank magyarországi ügyfeleinek

A Sberbank Rákóczi úti bankfiókja Budapesten 2015. december 8-án. A Sberbank optimalizálja fiókhálózatát, ezzel indokolta a pénzintézet, hogy a közeljövõben fiókösszevonásokat, ezzel együtt fiókbezárásokat hajt végre. MTI Fotó: Marjai János
not image

Takács Petra

2021. november 4. - 23:15

A Sberbank Magyarország Zrt. továbbra is a megszokott módon, változtatás nélkül biztosítja a szolgáltatásait.

A pénzintézet folyamatos tájékoztatást ígér a honlapján az ügyfeleknek, akiknek – mint írták – nincs teendőjük a korábban bejelentett tulajdonosváltás miatt.

A tulajdonosi szerkezet várhatóan átalakul, de a Sberbank a belföldi piacon marad, tevékenységét nem befolyásolja a változás – tették hozzá.

Az orosz Sberbank 100 százalékos tulajdonában álló, bécsi központú Sberbank Europe az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta, hogy szerdán megállapodást írt alá egy szerbiai, egy szlovéniai és egy ciprusi bankkal – az AIK Banka a.d. Beograd, a Gorenjska Banka d.d., Kranj, valamint az Agri Europe Cyprus Ltd. nevű pénzügyi társasággal – magyarországi, bosznia-hercegovinai, horvátországi, szerbiai és szlovéniai leánybankjainak eladásáról.

Az eladás okaként azt jelölték meg, hogy jobban tudjanak összpontosítani a kulcsfontosságú piacaikra.

A Sberbank Europe csoport Európa nyolc országában van jelen: Ausztriában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, Csehországban, Magyarországon, Szlovéniában, Szerbiában és Németországban.

Az idei harmadik negyedév végén nagyjából 800 ezer ügyfele volt, 187 bankfiókja működött, eszközállománya pedig a tavalyi év végén 13 milliárd eurót tett ki.

(MTI)