Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,28 Ft
Euró
400,81 Ft
Font
478,37 Ft
Bitcoin
62,511 $

Sztárügynöke terelgeti Xavi kiszemeltjét a Barca irányába

Xavi konkrét célokkal érkezett a Barcához, és ezekhez tartani is fogja magát.

...svg content...Matthijs de Ligt, a Juventus védõje, miután átvette a Kopa-trófeát az év legjobb labdarúgójának járó Aranylabda átadási ünnepségén a párizsi Chatelet Színházban 2019. december 2-án. A díjat a France Football francia szaklap hagyományos évenkénti választása alapján ítélik oda. MTI/EPA/Yoan Valat
Sport
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mivel Piqué lassan már korban van, és egyre több pletyka szól visszavonulásáról, és a Barca erősen híján van a középső védőknek, hiszen csak Ronald Araújóval dolgozhatnak, Eric García játéka pedig mindig hagy némi kivetnivalót, Xavi kénytelen volt új játékosok után nézni, és ki is szemelt magának egy ifjú játékost.

Matthijs de Ligtről van szó, akinek szerződtetése igazából már egy ideje napirenden van Laportánál, és korábban kicsit nagyobb esély is volt arra, hogy átigazoljon. Azonban mielőtt az üzlet megtörténhetett volna, a Juventus közbelépett és egy brutális összeget kínált neki, ahogy az Ajax Amszterdamnak is masszív összeget fizetett érte – írja az El Nacional. Soron kívül DK-s politikus zavarta meg Orbán Viktor strasbourgi beszédét egy bekiabálással, biztonsági őrök teperték a földre (videó)

Azonban nem egészen úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt a Juventus elképzelte: a klub évről évre egyre gyengébb teljesítményt nyújt és már kiestek a Bajnokok Ligája top klubjai közül is, ami azért is szembetűnő, mert míg az előző szezonban a negyedik helyen végeztek, az ideiben csak a tabella közepén kullognak.

Ami pedig a hollandot illeti, nem igazán tudta bebizonyítani, hogy megérte a 86 millió eurós árát, hiszen a kezdő 11-ben soha nem tudott igazán érvényesülni, és sajnos nem is volt képes olyan teljesítményt nyújtani, amit elvártak volna tőle. Ezek után nem is annyira meglepő, hogy nem látja jövőjét a Juventusnál, és inkább más irányba nézelődik, és klubja sem fogja visszatartani, ha távozni akar.

A 22 éves ifjú titán ügynöke pedig Mino Raiola, aki már nagyon rutinosan mozog a piacon, és már el is kezdett nézelődni, hogy új klubot találjon ügyfelének. Raiola nem zárkózik el a lehetőségtől, hogy a holland a Barcához igazoljon, ami a csapatnak is tetszene, hiszen anno kijelentette: Barcelona a kedvenc városa.

Sőt, valójában legjobb braátja, Frenkie de Jong is a Barca színeiben játszik, ami csak egy újabb érv a klub mellett, Xavi pedig minden tekintetben biztosabb hátteret tudna biztosítani az ifjú játékosnak, az egyetlen bökkenő pedig a pénz. Ami azért is problémás, mert Laporta biztosan nem fog kiadni csillagászati összeget egy védőért, ráadásul a Chelsea is elkezdett érdeklődni a holland iránt.