Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,94 Ft
Euró
389,41 Ft
Font
455,06 Ft
Bitcoin
59,250 $

Javult az átoltottsági arány Magyarországon, egyre többen döntenek az oltás mellett

A koronavírus-járvány negyedik hullámában a korábbiaknál is fontosabb, hogy be legyünk oltva, hiszen ezzel megakadályozhatjuk, hogy súlyos állapotba kerüljünk, amennyiben megfertőződünk.

Fotó: Unsplash/Steven Cornfield
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A kormányzati koronavirus.gov.hu honlapon tették közzé a legfrissebb átoltottsági adatokat, mely alapján valamelyest növekedett a magyarok oltási hajlandósága.
Az egész országban nőtt az átoltottság az elmúlt egy hétben. A 12 év feletti lakosság átoltottsága 68,4 százalékos, de mindenhol vannak még, akik nem vették fel az oltást. Az oltatlanokat különösen várják az oltásra az Oltási akcióhéten.

A legmagasabb az átoltottság továbbra is Pest megyében (74,2 százalék), Fejér megyében (70,9 százalék) és Budapesten (70,3 százalék). A Dunántúlon magasabb az átoltottság. A legalacsonyabb átoltottságú megyék: Jász-Nagykun Szolnok (60 százalék), Borsod-Abaúj-Zemplén (62 százalék) és Hajdú-Bihar (62,5 százalék). Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Forrás koronavirusgovhu

Ezúton is kérik, hogy aki még nem vette fel az oltást, az tegye meg! Az oltás minden megyében egyformán elérhető a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál is.
Az Oltási akcióhét (november 22-29.) során akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet menni a kórházi oltópontokra és egyes megyékben rendelőkbe is. Ez esetben a regisztrációt a helyszínen végzik el és oltás érkezési sorrendben történik.